search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:15
MENU CLOSE

Χωρίς φως στο τούνελ το παζάρι για ακατάσχετο – Που «σκαλώνουν» οι δύο πλευρές

23.10.2016 14:25
Οι απαιτήσεις ΔΝΤ για το 2019 απομακρύνουν την τεχνική συμφωνία στη Μάλτα-Κάναμε πρόοδο, λέει ο Ντάισελμπλουμ - Media

Παραμένουν οι διαφορές μεταξύ των δυο πλευρών αναφορικά με τον ακατάσχετο λογαριασμό. Στο τραπέζι η διασύνδεση των ρυθμίσεων με αυτές του εξωδικαστικού συμβιβασμού. Αύξηση εισπραξιμότητας φόρων επιδιώκουν οι δυο πλευρές.

 

 

Παραμένουν οι διαφωνίες αναφορικά με τη δημιουργία ειδικού προστατευμένου (ακατάσχετου) λογαριασμού για τις επιχειρήσεις όπως φάνηκε κατά τη σημερινή συνάντηση των Ευ. Τσακαλώτου και Γ. Πιτσιλή με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Όπως ανέφεραν πηγές με γνώση της διαπραγμάτευσης αναζητούνται τρόποιδιασύνδεσης των διατάξεων αυτών με τις αντίστοιχες διατάξεις για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό ώστε να μην υπάρξει επικάλυψη.

Στο αρχικό σχέδιο η κυβέρνηση επεδίωκε τη δημιουργία ενός ειδικού επαγγελματικού λογαριασμού ο οποίος θα τροφοδοτούνταν κυρίως από τις εισπράξεις μέσω POS και επί του οποίου θα υπήρχε προστασία 100% από κατασχέσεις για ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές και φορολογικές εισφορές υπό την προϋπόθεση ότι πάγιων εντολών πληρωμής των τρεχουσών φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων καθώς και των δαπανών για ΔΕΚΟ, μισθοδοσία υπαλλήλων και προμηθευτών.

Το σενάριο αυτό απορρίφθηκε από τους δανειστές και τώρα καταβάλλεται μια ακόμα προσπάθεια ενεργοποίησης διατάξεων προστασίας από μαζικές κατασχέσεις ώστε να δοθεί δυνατότητα στις επιχειρήσεις να ανασάνουν.

Στην σημερινή συνάντηση συζητήθηκαν ακόμα οι τρόποι αύξησης της εισπραξιμότητας των φόρων τόσο στο μέτωπο του ΦΠΑ, όσο και στις υπόλοιπες κατηγορίες φορολογικών βαρών, το νομοσχέδιο για τιςηλεκτρονικές πληρωμές, αλλά και η μετεξέλιξη της ΓΓΔΕ σε Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Ηδη έχει στελεχωθεί το νέο εποπτικό συμβούλιο της ΑΑΔΕ ενώ εκκρεμεί ως τα τέλη του έτους η συγκρότηση του διοικητικού της συμβουλίου. Στη συνάντηση, τέλος συζητήθηκε και το νέο σχέδιο δράσης της ΑΑΔΕ.

Στο ραντεβού δεν μετείχε τελικά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Πηγή: euro2day.gr

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:12