search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:22
MENU CLOSE

Βαλονία: Τα “τελεσίγραφα” για την υπογραφή της CETA απορρίπτονται

23.10.2016 16:29
«Όχι» του Βελγίου στην εμπορική συμφωνία ΕΕ - Καναδά - Media

 

Ο επικεφαλής της βαλονικής κυβέρνησης Πολ Μανιέτ απέρριψε σήμερα κάθε είδους “τελεσιγραφο” της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς το Βέλγιο ώστε να διασφαλιστεί η υπογραφή της Συμφωνίας Ελευθέρου Εμπορίου (CETA) με τον Καναδά.

“Η αποστολή ενός τελεσιγράφου δεν είναι συμβατή με την άσκηση του δημοκρατικού δικαιώματος” είπε ο Μανιέτ, οι αντιρρήσεις της κυβέρνησης του οποίου εμποδίζουν την υιοθέτηση της CETA από την ΕΕ.

Ο Μανιέτ τόνισε πάντως ότι “δεν είναι ενήμερος” για κάποιο τελεσίγραφο της ΕΕ στο Βέλγιο.

Νωρίτερα σήμερα η ΕΕ έδωσε διορία στο Βέλγιο μέχρι το βράδυ της Δευτέρας για να δηλώσει αν θα υπογράψει ή όχι τη CETA. Στη δεύτερη περίπτωση, θα αναβληθεί η σύνοδος κορυφής για την υπογραφή της συμφωνίας, που ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη.

Όλες οι κυβερνήσεις των 28 χωρών-μελών της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης και εκείνης του Βελγίου, θέλουν την υπογραφή της CETA. Ωστόσο ο Βέλγος πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ δεν μπορεί να ενεργήσει χωρίς τη συναίνεση των πέντε περιφερειακών αρχών. Οι σοσιαλιστές της Βαλονίας αντιδρούν τονίζοντας ότι η συμφωνία είναι κακή για τους αγρότες της Ευρώπης, ενώ δίνει υπερβολικά πολλές εξουσίες στα παγκόσμια εταιρικά συμφέροντα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15