search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 02:00
MENU CLOSE

Γιλντιρίμ: Το πυροβολικό έπληξε θέσεις του Ισλαμικού Κράτους μετά από αίτημα των Πεσμεργκά

23.10.2016 16:37
Γιλντιρίμ: Οι συλληφθέντες βουλευτές ενθάρρυναν την «τρομοκρατία» - Media

 

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ που βρίσκεται στο Αφιονκαράχισαρ, όπου πραγματοποιείται η 25η Συγκέντρωση Διαβούλευσης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Αναπτυξης(ΑΚΡ), είπε ότι οι κουρδικές δυνάμεις των Πεσμεργκά στο Ιράκ, ζήτησαν βοήθεια από τον τουρκικό στρατό για να εκδιώξουν από την πόλη Μπασίκα τους Τζιχαντιστές και συνέχισε:

“Οι δυνάμεις των Πεσμεργκά ξεκίνησαν επιχειρήσεις για να εκδιώξουν το ΙΚ από την Μπασίκα. Ζήτησαν βοήθεια από τους στρατιώτες μας που βρίσκονται στην Βάση Μπασίκα. Κι εμείς τους στηρίζουμε με το πυροβολικό και τα άρματα μάχης που διαθέτουμε εκεί”.

Ο κ. Γιλντιρίμ έκανε την παραπάνω δήλωση όταν επισκέφθηκε το αντίσκηνο των δημοσιογράφων και απάντησε σε ερωτήσεις για τις εξελίξεις στο Ιράκ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι τουρκικές δυνάμεις που βρίσκονται στην βάση Μπασίκα έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση της ιρακινής κυβέρνησης που δεν επιθυμεί καμία συμμετοχή της Τουρκίας στις επιχειρήσεις κατά του ΙΚ στο Ιράκ.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43