search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:30
MENU CLOSE

Απεργούν οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων

24.10.2016 04:24
Πρόταση – σοκ από τους Πρυτάνεις: 50% μείωση στους εισακτέους των ΑΕΙ - Media

Σε απεργία  προχωρούν σήμερα Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου, οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων (Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης), πραγματοποιώντας παράλληλα συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων, στις 9 το πρωί.

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι, απεργούν για να υπερασπιστούν τους 14 συναδέλφους τους, που δικάζονται για τη μεγάλη απεργία των διοικητικών το 2013, σε μια προσπάθεια να αποκρούσουν, όπως αναφέρουν, «κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα» τους.

Έτσι, καταγγέλλουν τη δίωξη της τρίμηνης απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων, που αφορούσε την επιστροφή υπαλλήλων από τη διαθεσιμότητα.

«Είμαστε περήφανοι για την ένταση, τη διάρκεια, την αποφασιστικότητα, τη συσπείρωση και τα αμεσοδημοκρατικά χαρακτηριστικά της απεργίας των διοικητικών των ΑΕΙ, τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στις ΓΣ, τα πρωτόγνωρα επίπεδα αυτο-οργάνωσης, τη μαζική, συλλογική αντίσταση στις απολύσεις», αναφέρει η ανακοίνωση των υπαλλήλων του πανεπιστημίου Αθηνών και προσθέτει: «Συμμετείχαμε στον αγώνα των Διοικητικών Υπαλλήλων των ΑΕΙ πέρα από εκβιασμούς, οικονομικό κόστος, απαγορεύσεις. Ενάντια στη λιτότητα, την ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών αγαθών-υπηρεσιών, τη γενικευμένη εξαθλίωση, την απαξίωση της ζωής μας. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε έναν αγώνα νικηφόρο, ενάντια στις μνημονιακές επιταγές».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:29