search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:15
MENU CLOSE

Ιατρικό θαύμα: Μωράκι γεννήθηκε δυο φορές (Video)

24.10.2016 07:27
Ιατρικό θαύμα: Μωράκι γεννήθηκε δυο φορές  (Video) - Media

 

Ένα ιατρικό θαύμα κατάφεραν οι γιατροί στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίοι αφαίρεσαν ένα έμβρυο από την κοιλιά της μητέρας του κατά την 23η εβδομάδα της κύησης για να το εγχειρήσουν και στη συνέχεια να το τοποθετήσουν πάλι μέσα στην μήτρα.

Σε αρχικά στάδια της εγκυμοσύνης της η Μάργκαρετ Μποέμερ  ενημερώθηκε από τους γυναικολόγους της πως το μωρό της είχε αναπτύξει τεράτωμα.

«Είδα κάτι στον υπέρηχο και ο γιατρός ήρθε να μας ενημερώσει πως κάτι δεν πήγαινε καλά, και πως το μωρό μας είχε τεράτωμα» δήλωσε η Μάρκαρετ σε συνέντευξη της που δημοσίευσε το Παιδιατρικό Νοσοκομείο του Τέξας

Ο γιατρός τους ενημέρωσε πως το τεράτωμα είναι πιο συνηθισμένη μορφή όγκων στα έμβρυα και τους έδωσε  δύο επιλογές. Η πρώτη ήταν η διακοπή της κύησης. Η δεύτερη ήταν πιο πολύπλοκη. Η δεύτερη επιλογή που είχαν ήταν να αφαιρεθεί με επέμβαση το έμβρυο από τη μήτρα της μητέρας του, να χειρουργηθεί για να αφαιρεθεί ο όγκος και στη συνέχεια να επανατοποθετηθεί στη μήτρα και να συνεχιστεί κανονικά η κύηση.

«Αρχικά στο άκουσμα της είδησης πάθαμε σοκ. Αλλά δεν σκεφτήκαμε ούτε για μια στιγμή να σταματήσουμε την εγκυμοσύνη. Επιλέξαμε το δρόμο της επέμβασης. Θέλαμε να δώσουμε ζωή στην κόρη μας και το καταφέραμε», λέει η Μάργκαρετ.

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης η μικρή Λινλί, όπως ονομάζεται η μικρούλα, αφαιρέθηκε από την μήτρα της μητέρα της, υποβλήθηκε σε επέμβαση όπου και αφαιρέθηκε μεγάλο μέρος του όγκου και επανατοποθετήθηκε στη μήτρα. Κατά την 36η εβδομάδα της κύησης η μικρή γεννήθηκε με καιρασική τομή, και υποβλήθηκε δεύτερη επέμβαση ώστε να αφαιρεθεί και ο υπόλοιπος όγκος.

Τώρα η μικρούλα αναρρώνει υγιής στο σπίτι της

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:13