search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:21
MENU CLOSE

Σύσταση 2.223 θέσεων σε δημοτικά σχολεία για υποχρεωτικές μετατάξεις καθηγητών

24.10.2016 08:59
Σύσταση 2.223 θέσεων σε δημοτικά σχολεία για υποχρεωτικές μετατάξεις καθηγητών - Media

 

Στη σύσταση 2.223 θέσεων εκπαιδευτικού προσωπικού στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση προχώρησε το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να τοποθετηθούν στα δημοτικά σχολεία οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έχουν μεταταχθεί υποχρεωτικά, αλλά οι κλάδοι τους υφίσταντο υπηρεσιακά μόνο σε γυμνάσια και λύκεια.

Συγκεκριμένα, δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η υπουργική απόφαση με την οποία συστήνονται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση οι κλάδοι εκπαιδευτικών που, ενώ περιλαμβάνονταν στο εκπαιδευτικό προσωπικό των δημοτικών σχολείων, δεν υφίσταντο υπηρεσιακά ως κλάδοι.

Πρόκειται για τους κλάδους των εκπαιδευτικών Γαλλικής γλώσσας (ΠΕ05) και Γερμανικής γλώσσας (ΠΕ07), των εκπαιδευτικών Δραματικής Τέχνης και Θεατρικών Σπουδών (ΠΕ32 και ΠΕ18.41), Καλλιτεχνικών Μαθημάτων (ΠΕ08) και των εκπαιδευτικών Πληροφορικής (ΠΕ19/20). 

Το υπουργείο Παιδείας προαναγγέλλει ότι το επόμενο βήμα θα είναι ο διορισμός των εκπαιδευτικών που βάσει των πινάκων επιτυχίας του ΑΣΕΠ του 2008 ήταν διοριστέοι.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:21