search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:04
MENU CLOSE

Κατερίνη: Πούλησαν νεογέννητο κοριτσάκι για 8.000 ευρώ!

24.10.2016 14:02
Σε τι  «υπερέχουν» τα μωρά που γεννήθηκαν το φθινόπωρο; - Media

 

Συνελήφθησαν στην Κατερίνη οι ασυνείδητοι γονείς και δύο γυναίκες, μέλη κυκλώματος εμπορίας βρεφών.

Η παρατηρητικότητα ενός αστυνομικού από την Κατερίνη στον οποίο προξένησε εντύπωση η εγκυμοσύνη της νεαρής Βουλγάρας που φιλοξενούταν τις τελευταίες δέκα μαζί με το σύντροφό της στο σπίτι δύο ομοεθνών της γυναικών, είχε ως αποτέλεσμα να αποκαλυφθεί ένα οργανωμένο δίκτυο αγοραπωλησίας βρεφών και να αποτραπεί η πώληση ενός νεογέννητου κοριτσιού, έναντι του χρηματικού ποσού των 8.000 ευρώ.

Η 32χρονη με καταγωγή από τη Νότια Βουλγαρία έφθασε στην Ελλάδα μαζί με τον 36χρονο άνδρα της, στις 11 Οκτωβρίου. Τη φιλοξενία του ζευγαριού ανέλαβαν δύο Βουλγάρες 41 και 36 χρονών, αντίστοιχα.

Πέντε ημέρες αργότερα, στις 16 του μήνα, η έγκυος Βουλγάρα μπήκε στο νοσοκομείο της Κατερίνης  όπου και γέννησε με  φυσιολογικό τοκετό ένα υγιέστατο κοριτσάκι.

Στις 18 Οκτωβρίου , η μητέρα πήρε το βρέφος και έφυγαν από το νοσοκομείο επιστρέφοντας στο σπίτι των δύο ομοεθνών της.

Όμως την επόμενη ημέρα ακριβώς, ο γείτονας αστυνομικός παρατήρησε έναν άγνωστο άνδρα να φεύγει μαζί με το μόλις τριών ημερών κοριτσάκι, δίχως τους γονείς του και δεν επέστρεψε.

Το γεγονός αυτό κίνησε τις υποψίες στον αστυνομικό ο οποίος ενημέρωσε σχετικά την Ασφάλεια Κατερίνης, που ξεκίνησε την παρακολούθηση του ύποπτου ζευγαριού των Βούλγαρων και των δύο ομοεθνών γυναικών, οι οποίες τους φιλοξενούσαν.

Ο άνδρας είχε αναλάβει να πουλήσει το βρέφος σ΄ ένα άτεκνο ζευγάρι Ελλήνων , εν γνώσει των βιολογικών του γονιών,  έναντι του ποσού των 8.000 ευρώ  και πήρε το παιδί με σκοπό να ολοκληρώσει την αγοραπωλησία.

Φαίνεται όμως πως αντιλήφθηκε την παρουσία αστυνομικών και στις 19 Οκτωβρίου επέστρεψε το νεογέννητο κοριτσάκι στους βιολογικούς του γονείς.

Τότε οι άνδρες της Ασφάλειας Κατερίνης θεώρησαν πως ήταν ώρα να επέμβουν.

Το περασμένο Σάββατο έκαναν έφοδο στο σπίτι των δύο Βούλγαρων γυναικών και συνέλαβαν τόσο τις ίδιες όσο και τους γονείς του βρέφους.

Όσο για το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου της Κατερίνης, όπου αφού διαπιστώθηκε ότι χαίρει άκρας υγείας θα  παραμείνει για λίγες ημέρες εκεί, έως ότου να βρεθεί κάποιος οργανωμένος ξενώνας ανηλίκων για τη φιλοξενία του.

Οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν τη Δευτέρα στον Εισαγγελέα ο οποίος τους άσκησε δίωξη για παράνομη υιοθεσία βρέφους, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό δύο ακόμα Βούλγαρων, οι οποίοι είχαν ρόλο μεσάζοντα στην αγοραπωλησία, καθώς και του ζευγαριού των Ελλήνων που θέλησε να αγοράσει το βρέφος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10