search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 16:55
MENU CLOSE

Τσίπρας στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ: Δύσκολες οι μάχες, αλλά υπερασπιζόμαστε το δημόσιο συμφέρον

24.10.2016 18:34
Τσίπρας στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ: Δύσκολες οι μάχες, αλλά υπερασπιζόμαστε το δημόσιο συμφέρον - Media
 
Με δύο βασικά ζητήματα, την πορεία της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους Θεσμούς για τη δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος προσαρμογής της Ελλάδας και τις εξελίξεις αναφορικά με το ζήτημα της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, με την επικείμενη απόφαση του ΣτΕ, συνεδρίασε σήμερα για πρώτη φορά η με νέα σύνθεση ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρας. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος στα μέλη της ΠΓ, τόνισε ότι «έχουμε μπροστά μας το μέτωπο της διαπραγμάτευσης για την δεύτερη αξιολόγηση, καθώς και το μέτωπο με τη διαπλοκή για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών. Οι μάχες είναι δύσκολες, αλλά και στις δυο προσερχόμαστε με τη δύναμη που μας δίνει η πεποίθηση ότι υπερασπιζόμαστε το δημόσιο συμφέρον. Τις επόμενες μέρες, η ΝΔ και η διαπλοκή θα δώσουν τα ρέστα τους για άλλη μια φορά».
 
Σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες ο κ. Τσίπρας φέρεται να ανέφερε ότι «κάποιοι ίσως να πιστεύουν ότι οι κυβερνήσεις πέφτουν από δικαστικές αποφάσεις. Τις κυβερνήσεις, όμως, τις εκλέγει ο λαός και τις κρίνει μόνο ο λαός. Το διακύβευμα, λοιπόν, δεν είναι απλώς η ερμηνεία του Συντάγματος, αλλά κάτι πολύ βαθύτερο: αν η εκλεγμένη από το λαό κοινοβουλευτική πλειοψηφία έχει δικαίωμα να ρυθμίσει το χάος του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, ή αν τα ιδιωτικά συμφέροντα είναι υπεράνω της Δημοκρατίας».
 
Όσον αφορά στην πορεία της διαπραγμάτευσης καθώς και για τα αποτελέσματα των συναντήσεων που είχε την προηγούμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός σημείωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι όλες διεξήχθησαν σε θετικό και εποικοδομητικό κλίμα.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 16:55