search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 07:09
MENU CLOSE

Δεύτερη φετινή κολεξιόν του Issey Miyake με σχέδια του σπουδαίου Ikko Tanaka

25.10.2016 07:40
Δεύτερη φετινή κολεξιόν του Issey Miyake με σχέδια του σπουδαίου Ikko Tanaka - Media

 

Το Tanaka Design Studio ιδρύθηκε το 1963 και ολοκλήρωσε δουλειές για φίρμες όπως η Mazda, η σχεδιάστρια μόδας Hanae Mori και ο Issey Miyake. Ο σπουδαίος Ikko Tanaka και ο Issey Miyake συναντήθηκαν για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1960, όταν και οι δύο έμεναν στο Τόκιο. Παρέμειναν φίλοι έως τον θάνατο του Tanaka, το 2002.

Την πρώτη Tanaka κολεξιόν του ο οίκος Issey Miyake την παρουσίασε τον περασμένο Ιανουάριο: Χρήση μοτίβων, συμπεριλαμβανομένης της εικόνας μιας γκέισας, δανεισμένης από πόστερ που ο Tanaka είχε ετοιμάσει για το Asian Performing Arts Institute.
Τώρα, ο οίκος παρουσιάζει τη δεύτερη, μέσα στον χρόνο, κολεξιόν Tanaka: Bασισμένη σε δύο σχέδιά του, τα: «Πρόσωπο» και «Boguki», που ετοιμάστηκαν τη δεκαετία του 1990.   

Η εικόνα ενός προσώπου φιγουράρει σε πολλά κομμάτια της κολεξιόν. Παπούτσια πλατφόρμες είναι στολισμένες με φωτεινά ροζ χείλη, στυλιζαρισμένα μάτια κοιτούν από την εξωτερική πλευρά clutch τσάντας.

Από την άλλη, το «Boguki» αναφέρεται στην παραδοσιακή καλλιγραφία, και, για πρώτη φορά, δημιουργήθηκε από τον Tanaka για ένα πόστερ. Λεπτομέρειες αυτού έχουν προστεθεί σε τουνίκες, ζακέτες και τοπ.
   
«Αυτή η κολεξιόν ενσαρκώνει τη χαρά του να δημιουργείς πράγματα. Υπάρχει κάτι που από τον Ikko Tanaka πέρασε στον Issey Miyake και την ομάδα του… Όταν το πρόσωπο που φορά τα ρούχα αυτά συνδεθεί με αυτήν τη χαρά, ελπίζουμε ότι θα γίνει αντιληπτό το πραγματικό όραμα της ιδανικής φόρμας του ντιζάιν» τόνισαν από τον οίκο μόδας στο Dezeen.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 03:32