search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:35
MENU CLOSE

Συνέχεια στη κόντρα για Βερναρδάκη – Πρόεδρου Παραολυμπιονικών (Photo)

25.10.2016 12:00
Δήλωση Βερναρδάκη για σημερινό δημοσίευμα: Η εφημερίδα δεν θα αποφύγει τη δικαιοσύνη - Media

 

Όχι μόνο δεν ανακάλεσε τις βαριές εκφράσεις με τις οποίες επιτέθηκε εναντίον του προέδρου των Ολυμπιονικών με αναπηρία, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αλλά επανέρχεται με νέα ανάρτηση στο Facebook. Όλα ξεκίνησαν όταν ο πρόεδρος των Ελλήνων Ολυμπιονικών αναπήρων, Σίμος Παλτσανιτίδης, σχολίασε επικριτικά μια ανάρτηση του κυβερνητικού στελέχους περί δεξιών και αριστερών ιδεολογικών πεποιθήσεων στο Facebook. Η απάντηση από τον Χριστόφορο Βερναρδάκη ήταν η εξής: «Είσαι ένα φασιστάκι της πλάκας» και «ρατσιστοειδής τύπος. Δεν ξέρω πώς παρεισέφρυσες στους «φίλους» μου, αλλά δικαιούσαι ένα μεγαλοπρεπές μπλοκάρισμα».

Παρά την κατακραυγή που εισέπραξε για την επίθεση ο Χριστόφορος Βερναρδάκης επανήλθε αποκαλώντας ξανά τον Σίμο Παλτσανιτίδη «φασίστα από την Χίο». Μάλιστα κοινοποίησε ένα κείμενο του συντρόφου του Θέμη Δημητρακόπουλου που επιχειρηματολογεί «πώς ένας ανάπηρος μπορεί να είναι και φασίστας».

Το κείμενο φέρει τον τίτλο: «Η αναπηρία ως άλλοθι για τον Χρυσαυγιτισμό»

Ένας απροκάλυπτα φασίστας, ρατσιστής και ψεκασμένος διαμαρτύρεται επειδή τον απεκάλεσε ”φασιστάκι” ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, απαντώντας σε δικό του προκλητικό και απρεπέστατο σχόλιο στον προσωπικό τοίχο του υπουργού στο φβ.
Όπως δικαίως αναρωτιέται και η φίλη Nikoletta Bitouni, το ότι κάποιος είναι ανάπηρος –και επιπλέον παραολυμπιονίκης– είναι ένα θέμα, και η αναπηρία απόλυτα σεβαστή και χρήζει της αμέριστης υποστήριξης της πολιτείας και των συμπολιτών μας.
Όμως, όμως: καμιά αναπηρία, καμιά σωματική υστέρηση δεν μπορεί να γίνεται άλλοθι και συγχωροχάρτι για τις όποιες φασιστικές, ρατσιστικές απόψεις.
Όποιος αμφιβάλλει, ας μπει στην προσωπική σελίδα του παραολυμπιονίκη από τη Χίο για να διαπιστώσει του λόγου το αληθές: υβριστής των προσφύγων και των μεταναστών, υβριστής των ”προδοτών” πολιτικών συλλήβδην, υβριστής του πρωθυπουργού και του αρμόδιου υπουργού για το Μεταναστευτικό, θερμός οπαδός των λογής θεωριών συνωμοσίας, με δυο λέξεις:
χρυσαυγίτικος λόγος εκατό τοις εκατό!
Και μην πει κανείς ότι ο συγκεκριμένος ήταν τάχα μου μέλος του Συριζα μέχρι προ τινος γιατί η συμμετοχή στον Σύριζα, πολύ περισσότερο η άπαξ ή δίπαξ ψήφος, δεν αποτελεί πρόκριμα δημοκρατικότητας και προοδευτικότητας, ούτε αποκλείει αυτήν ακριβώς τη νοοτροπία και το ύφος/ήθος που προσιδιάζει στον χρυσαυγιτισμό – όπως έχει δυστυχώς αποδειχθεί, και μάλιστα σε επίπεδο κορυφαίων στελεχών και βουλευτών που αποχώρησαν με τη διάσπαση πέρσι [συνεννοούμαστε, ε;].
Γιατί ο χρυσαυγιτισμός ως διαστροφή της πολιτικής και ως κοινωνικό νόσημα δεν γνωρίζει κομματικά όρια:
είναι μια αρρώστια που διατρέχει οριζόντια την κοινωνία και καιρός να βγάλουμε τις αριστερές παρωπίδες μας και να αντιμετωπίσουμε την πραγματική πραγματικότητα, ως όφειλε εδώ και καιρό.
Και να περισώσουμε, με τις απαιτούμενες πολιτικές, ό,τι μπορεί να περισωθεί ακόμη σε επίπεδο δημοκρατίας, πολιτισμού και παιδείας.
Κατά τα άλλα: Χριστόφορε, μην ασχολείσαι με τα πολιτικά σκουπίδια. Ευκαιρία γυρεύουν να κάνουν κήρυγμα ψεκασμένης ”δημοκρατίας”…
Διαγραφή και μπλοκάρισμα επιτόπου. Η συνταγή που εφαρμόζω αμελητί ανέκαθεν.
Έκαστος εφ’ ω ετάχθη.»

 

Από την πλευρά του ο Σίμος Παλτσανιτίδης μίλησε για όλα όσα γίνονται, μέσα από τη συχνότητα των Παραπολιτικών, στους δημοσιογράφους Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Αδαμόπουλο.

Μεταξύ άλλων ο κ. Παλτσανιτίδης, επεσήμανε:

 «Πρώτα από όλα εγώ ζήτησα από τον κ. Βερναρδάκη μέσα από την παρέμβαση την οποία έκανα και την απάντηση να βγει δημόσια και να ζητήσει συγγνώμη. Τώρα εάν μες στο Facebook από ότι βλέπω ότι παρακολουθήσανε και έχουν ανεβάσει τα χίλια όσα όσον αφορά το πρόσωπο μου και τις αναρτήσεις μου, δεν παίρνω καμία ανάρτηση πίσω, ότι βλέπω μέσα από τα social media τα παίρνω, τα κάνω κριτική και τα ανεβάζω. Εάν κάποιο από αυτά αποδειχτεί ότι είναι λάθος κάποια στιγμή στη ζωή και θα το διορθώσουν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ήμουν και μέλος της νομαρχιακής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ στη Χίο»  ενώ διευκρίνησε πω ς ήταν μέλος του ΣΥΡΙΖΑ στη Χίο:

«Ναι ήμουν στο ΣΥΡΙΖΑ, ήμουν μέλος και ήμουν μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής μέχρι 1η Ιουλίου. Ζήτησα απλά και βγήκε χτες το βράδυ και έδωσε μια τοποθέτηση ότι σέβεται το άτομο αλλά δεν ζήτησε συγγνώμη. Να ξέρει ο κ. Βερναρδάκης ότι ο  Παλτσανιτιδης ο Σίμος δεν χρειάζεται δημοσιότητα για να την περάσει μέσα από τα ΜΜΕ. Αυτός που την χρειάζεται και θέλει να συσπειρώσει μέσα από τέτοιες διαδικασίες τις ψήφους,  αν πάμε σε εκλογές,  και θέλει να συσπειρώσει να τον ψηφίσουν είναι ο ίδιος! Εγώ ποτέ δεν θα βάλω τον εαυτό μου σε διαδικασία ψηφοφορίας και όσοι με γνωρίζουν μπορούν κάλλιστα να κρίνουν το έργο μου και αν είμαι «φασιστάκι» συμφώνα με τα λεγόμενα του θεωρώ ότι όποιος πάει αντίθετα στο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα είναι «φασιστακι».

Ερωτηθείς γιατί αποχώρησε από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Χίου ο κ. Παλτσανιτίδης απάντησε πως « Αποχώρησα από μόνος μου βλέποντας μια σειρά από λάθη τα οποία έγιναν και κινήσεις οι οποίες περίμενα να γίνουν λόγω της κάθαρσης που έχει επιδοθεί η κυβέρνηση και κυνηγούσε τον καστανά αντί να κυνηγήσει κάποιους άλλους ή ότι μας έφερε κάποιες λέξεις οι οποίες αν καθίσουμε να τις μελετήσουμε το τι είναι ισοδύναμο, το είναι κόφτης, το τι είναι πολυνομοσχέδιο και βγήκαν και κάνανε δήλωση ότι δεν θα μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις των πολιτών και ότι δεν θα τα βάλουν απέναντι με τους ανθρώπους με αναπηρία στους οποίους μείωσαν μέχρι και 50% τις αναπηρικές συντάξεις και αυτό έρχεται.  Και σε προσωπικό επίπεδο είμαι συνταξιούχος του δημοσίου από το υπουργείο Οικονομικών έχω βγει σε σύνταξη, από το μετοχικό ταμείο που τον Φεβρουάριο του ’16 έπαιρνα 250 ευρώ, 1η Οκτώβριου είχανε το θράσος  και πέρασαν και μου στείλανε 35 ευρώ! Και από συνομιλίες που είχα και με άλλους ανθρώπους μέσα από το μετοχικό, έχουνε πάρει μέχρι και 18 ευρώ!  Κατηγόρησα και κατηγορώ όλες τις πολιτικές οι οποίες πολιτικές οδήγησαν τη χώρα σε αυτήν και δώσανε 233 δις  τα οποία αντί να στηρίξουν τον Έλληνα πολίτη φορολογούμενο πήγανε στους τραπεζίτες, πήγαν στις γερμανικές τράπεζες και τα χρέωσαν στον ελληνικό λαό.»

Παράλληλα ο πρόεδρος των Ελλήνων Παραολυμπιονικών είπε πως το μόνο που ζήτησε από τον κ. Βερναδάκη  ήταν να ζητήσει συγγνώμη και πως αν θέλει να αποδείξουν ποιος είναι φασίστα και δημοκράτης θα μπορούσαν να το κάνουν σε κάποιο τηλεοπτικό πλατό με αποδεικτικά στοιχεία.

« Εγώ ζήτησα απλά να βγει και να ζητήσει συγγνώμη, και αν θέλει να αποδείξουμε αν κάποιος είναι δημοκράτης ή φασίστας, εάν είναι αγωνιστής ή οτιδήποτε και να δείξουμε τις πορείες μας τον προκαλώ να πάμε σε ένα τηλεοπτικό πάνελ και να βάλουμε κάτω τι έκανε ο καθένας μας σε αυτή την πορεία. Ο Σίμος Παλτσανιτίδης τελείως εθελοντικά πηγαίνει και έχει γυρίζει πάνω από 500 σχολεία χωρίς να κάνει πολιτική ανάλυση. Μίλησα για την Ελλάδα και όποιος μιλάει για την Ελλάδα, για την ελληνική σημαία ότι πρέπει να τη σεβόμαστε …, αν αυτός είναι εθνικιστής ή αν αυτός είναι φασίστας τότε δικαίως αυτοί μπορούν να αποκαλούν έτσι τον οποιοδήποτε που σηκώνει και υψώνει την ελληνική σημαία στα πέρατα του κόσμου. Να μην πηγαίνουν να τους βραβεύουν τους Έλληνες αθλητές τους ολυμπιονίκες»

« Να έρθει να ζητήσει μια επίσημη συγγνώμη, που πιστεύω ότι δεν θα το κάνει. Ας συσπειρώσει τον κόσμο του τότε και να πάνε σε εκλογές να δούνε τι θα μαζέψουν» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παλτσανιτίδης.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:34