search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 09:37
MENU CLOSE

Το γκράφιτι από την Αθήνα που κάνει το γύρο του κόσμου (Photos)

25.10.2016 12:00
Αυτά μόνο στην Ελλάδα: Βανδάλισαν το γκράφιτι με την κουκουβάγια που αποθέωναν τα ξένα ΜΜΕ (Photo) - Media

Ένα γκράφιτι από την Αθήνα κάνει τον γύρω του κόσμου εδώ και αρκετές μέρες. Το γκράφιτι παρουσιάζει το  σύμβολο της θεάς Αθήνας, τη κουκουβάγια και βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και Σάμου στο Μεταξουργείο.

Το εντυπωσιακό γκράφιτι, που μεταμόρφωσε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο στο Σταθμό Λαρίσσης, είναι έμπνευση ενός από τους κορυφαίους street artists, του WD και δημιουργήθηκε στα πλαίσια του φεστιβάλ «Το μικρό Παρίσι των Αθηνών».

Μια ανάρτηση στο Reddit ήταν αρκετή για να γίνει η κουκουβάγια viral στο διαδίκτυο. Ο ίδιος ο καλλιτέχνης αναφέρθηκε στη δημιουργία του μέσα από τη σελίδα του στο Facebook.

«Η γνώση μιλά – η σοφία ακούει. Αθήνα 2016 κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Petit Paris d’ Athènes – το μικρό Παρίσι των Αθηνών. Η κουκουβάγια συμβολίζει την σοφία και την ίδια στιγμή είναι το σύμβολο της θεάς Αθηνάς, αυτής που έδωσε το όνομα της στην πόλη της Αθήνας. Από την άλλη η κουκουβάγια ως πουλί είναι διάσημη για την εξαιρετικά καλή όραση της σε μακρινές αποστάσεις ιδιαίτερα σε χαμηλό φωτισμό. Σήμερα η Ελλάδα, και όχι μόνο, βιώνει μία πραγματικά σκοτεινή φάση και νομίζω ότι είναι ώρα για εμάς να θυμηθούμε την σοφία αυτού του πλάσματος»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 09:36