search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:38
MENU CLOSE

Μάρτυρας «κλειδί» για την υπόθεση Γιακουμάκη θα εμφανιστεί το δικαστήριο

25.10.2016 12:20
Υπόθεση Γιακουμάκη: Δεν είχε καταλάβει τίποτα η καθηγήτριά του - Διακόπηκε η δίκη για την παράβαση καθήκοντος - Media

Μάρτυρας «κλειδί»  αναμένεται να βρεθεί το επόμενο διάστημα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, το οποίο εδώ και λίγες μέρε δικάζει την υπόθεση των ευθυνών της Γαλακτομικής Σχολής, όπου φοιτούσε ο αδικοχαμένος φοιτητής Βαγγέλης Γιακουμακης.  

Ενώπιον της έδρας θα βρεθούν υπάλληλοι της Σχολής που προανακριτικά έδειξαν ότι γνωρίζουν «πράγματα και καταστάσεις».

Ένας από τους μάρτυρες είχε δώσει στις 25 Φεβρουαρίου 2015 κατάθεση που διαφώτιζε τις Αρχές για το τι πραγματικά συνέβαινε στη Σχολή:

«Κατά καιρούς τηλεφωνούν στην γραμματεία και σε εμάς προσωπικά πολιτικά πρόσωπα από όλες τις πολιτικές παρατάξεις, που συνήθως ζητούν να πληροφορηθούν σχετικά με την εξέλιξη των αιτήσεων των υποψήφιων μαθητών για την εισαγωγή τους στη Σχολή. Εκεί σταματά η δική μου κουβέντα. Από εκεί και πέρα κάποιοι που ζητούν να μιλήσουν με το διευθυντή τους συνδέω, χωρίς να γνωρίζω το περιεχόμενο της συνομιλίας του. Εκ των υστέρων ορισμένες φορές ο διευθυντής κοινοποιεί στους υπαλλήλους της Σχολής το περιεχόμενο των συνομιλιών του, λέγοντας μας ότι κάλεσαν για να βοηθήσουμε κάποιον φοιτητή ώστε να εισαχθεί στη Σχολή. Ο διευθυντής τηρεί χωρίς καμία παρέκκλιση το νόμο. Υπάρχουν βουλευτές των οποίων τα ονόματα δεν μπορώ να συγκρατήσω και δεν θέλω να αναφερθώ σε κάποια γνωστά μου ονόματα γιατί θα τους αδικήσω. Αν τους απαριθμήσω είναι πολλοί και όχι μόνο βουλευτές αλλά και πολιτευτές ή άλλου είδους πολιτικοί παράγοντες, π.χ. δήμαρχοι, περιφερειάρχες. Σχετικά με το περιεχόμενο του Ιουνίου του 2014 που αναφέρω στο πλαίσιο της ΕΔΕ και αφορούσε φθορές στην Εστία της Σχολής από Κρητικούς μαθητές έλαβα τηλεφώνημα από τη γραμματέα της Βουλής που την έλεγαν…, χωρίς να θυμάμαι το επίθετό της, ούτε εκμέρους ποιου πολιτικού τηλεφωνεί και μου ζήτησε να μιλήσει με τον διευθυντή. Μετά το τηλεφώνημα ήρθε στο γραφείο ο διευθυντής και μας είπε ότι του ζητήθηκε να μην αποβληθούν οι μαθητές από την Εστία για κάποιο διάστημα, όπως είχε εισηγηθεί προφορικά ο διευθυντής, γιατί οι ζημιές που είχαν προκαλέσει δεν ήταν τόσο σοβαρές».

Η δίκη συνεχίστηκε χθες, με την εξέταση δύο μαρτύρων, της δημοσιογράφου Έλενας Ακρίτα και του θείου του Βαγγέλη Γιακουμάκη, Γιώργου Βιδιαδάκη. 

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:34