search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:50
MENU CLOSE

WSJ: Η Ρωσία ετοιμάζεται για πυρηνικό πόλεμο – 40 εκατ. πολίτες συμμετείχαν σε ασκήσεις για πυρηνικές επιθέσεις

25.10.2016 17:22
WSJ: Η Ρωσία ετοιμάζεται για πυρηνικό πόλεμο - 40 εκατ. πολίτες συμμετείχαν σε ασκήσεις για πυρηνικές επιθέσεις   - Media

 

«Στο υπουργείο Εκτακτων Καταστάσεων της Μόσχας, ο Ψυχρός Πόλεμος έχει επιστρέψει», σχολιάζει η Wall Street Journal, για τις ασκήσεις προετοιμασίας για πυρηνικές επιθέσεις που έγιναν πρόσφατα στη Ρωσία, με τη συμμετοχή 40 εκατ. πολιτών σε όλη την επικράτεια.

Από τα βίντεο που δημοσιεύθηκαν φαίνονται οι συμμετέχοντες στην τετραήμερη άσκηση να φορούν ειδικές στολές, να ελέγχουν τον εξαερισμό στα καταφύγια και μαθητές που φορούν αντιασφυξιογόνες μάσκες ή να βάζουν κούκλες σε φορεία.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εκτακτων Καταστάσεων, Αντρέι Μιστσένκο, έγινε απογραφή των υπόγειων χώρων της Μόσχας, προκειμένου να σχεδιαστεί η στέγαση του 100% του πληθυσμού.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, οι σχολιαστές των κρατικών καναλιών επιδίδονται στην πιο αντιαμερικανική ρητορική των τελευταίων ετών. «Η Ρωσία βαρέθηκε τα αλαζονικά ψέματα της Αμερικής», ανέφερε για παράδειγμα ο Ντμίτρι Κισέλιοφ, σχολιαστής με μεγάλη επιρροή, όταν κατέρρευσε το ειρηνευτικό σχέδιο για τη Συρία.

Ο Λεβ Γκούντκοφ, επικεφαλής της ρωσικής εταιρείας δημοσκοπήσεων Levada-Center, σχολιάζει: «Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ξεκινήσει, αλλά τώρα είμαστε ακόμη στην ”ψυχρή” φάση του πολέμου, που μπορεί να ”ζεσταθεί”, ή και όχι. Και κατά τη διάρκεια ενός πολέμου, πρέπει να υποστηρίζεις τις αρχές της χώρας σου», πρόσθεσε.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:49