search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:12
MENU CLOSE

Έως τις 3 Νοεμβρίου οι αιτήσεις για τα δωρεάν φροντιστήρια στα Γυμνάσια

25.10.2016 18:43
Έως τις 3 Νοεμβρίου οι αιτήσεις για τα δωρεάν φροντιστήρια στα Γυμνάσια - Media

 

Το παράλληλο πρόγραμμα κοινωνικής ανακούφισης από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης παίρνει σάρκα και οστά στον χώρο της Παιδείας με την εκκίνηση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά του προγράμματος Ενισχυτικής Διδασκαλίας στο Γυμνάσιο.

Φέτος τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την 1η Δεκεμβρίου 2016 και θα ολοκληρωθούν στα τέλη Μαΐου 2017. 

Παιδιά που προέρχονται από λιγότερο ευνοημένες οικονομικά κοινωνικές ομάδες, και όχι μόνο, θα υποστηρίζονται από το πρόγραμμα και θα αναπληρώνουν τις τυχόν μαθησιακές τους αδυναμίες, ώστε η κατάκτηση της γνώσης και η προαγωγή των δεξιοτήτων να γίνει κοινό κτήμα για όλους τους μαθητές. Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ με πιστώσεις ύψους 8.762.652 ευρώ.

Η ενισχυτική διδασκαλία θα ξεκινήσει σε 500 Σχολικά Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας ανά τη χώρα (ένα από αυτά θα λειτουργήσει στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Ανηλίκων στην Αυλώνα), όπου θα εργαστούν 1000 αναπληρωτές καθηγητές, οι οποίοι θα προσληφθούν με βάση τη σειρά τους στον Πίνακα Αναπληρωτών.

Το Ωρολόγιο πρόγραμμα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας για το σχολικό έτος 2016-2017 προβλέπει :

Για την Α’ Γυμνασίου: Μαθηματικά 3 ώρες, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 2 ώρες, Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 3 ώρες, Φυσική 1 ώρα, Αγγλικά 2 ώρες συνολικά 11 ώρες.

Για την Β’ Γυμνασίου : Μαθηματικά 3 ώρες, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 2 ώρες, Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 3ώρες, Φυσική 1 ώρα, Χημεία 1 ώρα, Αγγλικά 2 ώρες συνολικά 12 ώρες.

Για την Γ’ Γυμνασίου : Μαθηματικά 3 ώρες, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 2 ώρες, Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 3 ώρες, Φυσική 1 ώρα, Χημεία 1 ώρα, Αγγλικά 2 ώρες συνολικά 12 ώρες.

Οι δηλώσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα θα υποβάλλονται από τους γονείς ή κηδεμόνες των μαθητών στον Διευθυντή της σχολικής μονάδας έως τις 3 Νοεμβρίου 2016.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10