search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:14
MENU CLOSE

Κατρούγκαλος: Το ΔΝΤ ήθελε αίμα στα εργασιακά, αλλά δεν του το δώσαμε

26.10.2016 12:14
Κατρούγκαλος: Να συγκληθεί το ΚΥΣΕΑ - Ο Μητσοτάκης να πει αυτή τη φορά όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό - Media
 
Η συζήτηση για το ασφαλιστικό «δεν ανοίγει ξανά, παρά τις πιέσεις του ΔΝΤ» τόνισε ο υπουργός Εργασίας.
 
Ο κ. Γ. Κατρούγκαλος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Alpha 989» ανέφερε ότι «το ΔΝΤ δεν είναι ευχαριστημένο, ήθελε αίμα και δεν του το δώσαμε. Ό,τι κάναμε στην μεταρρύθμιση ήταν με αριστερό πρόσημο και αριστερή ευαισθησία».
 
Συμπλήρωσε πως το Ταμείο «δεν κινείται σε ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο, αλλά γενικευμένης απορρύθμισης, […] θα απομονωθεί όπως και την πρώτη φορά».
 
Υπογράμμισε, παράλληλα, πως «οι ακραίοι ζητούν ακραία πράγματα και επιμένουν». Ανέφερε ακόμη, ότι, ούτε θέμα φορολογικού υπάρχει, αποκρούοντας τα σενάρια για νέα μείωση του αφορολόγητου.
 
«Η κυβέρνηση προσπαθεί σε εθνικό επίπεδο να περνάει κοινωνικά μέτρα. Στο ασφαλιστικό π.χ. πετύχαμε να εξουδετερώσουμε τα κακά που υπήρχαν ως δεδομένα, μέσω της εθνικής σύνταξης και των άλλων μέτρων που πήραμε», είπε μεταξύ άλλων.
 
«Έχουμε ελλείμματα και χρειάστηκε να αναπροσαρμόσουμε τις υψηλές συντάξεις. Επειδή είχαμε τόσο μεγάλα ελλείμματα, ακριβώς επειδή κληρονομήσαμε χάος, έπρεπε να κάνουμε αναπροσαρμογή. Είναι άδικο να δεχόμαστε κριτική, για τη χαοτική κατάσταση που κληρονομήσαμε», πρόσθεσε.
 
Για τους μισθούς υπογράμμισε, πως «στόχος είναι η βελτίωση του μισθού μέσω των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Οι μισθοί έχουν πέσει σε επίπεδο που ελάχιστα εξασφαλίζει στους ανθρώπους και μοιραία παρασύρουν και τις συντάξεις. Πρέπει να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο. Εγγυηθήκαμε ότι κανείς δεν θα πέσει κάτω των 1.300 μικτών στις συντάξεις, αλλά υπάρχουν πολύ χειρότερες καταστάσεις. Τίθεται θέμα επιβίωσης όταν εργαζόμενοι παίρνουν 100 ευρώ το μήνα. Σκοπός μας είναι να υπάρχουν αξιοπρεπείς μισθοί».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:14