search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:11
MENU CLOSE

Κυρίτσης για Καπάκο: Έπρεπε να παραμείνει στη ΕΡΤ

26.10.2016 12:29
Κυρίτσης για Ομάδα ΔΕΛΤΑ: Σαν χούλιγκαν με παπιά (Video) - Media
 
Τη διαφωνία του με την απομάκρυνση του Σταύρου Καπάκου από τη θέση του γενικού διευθυντή ενημέρωσης της ΕΡΤ εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου του συντονιστικού για το προσφυγικό και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στον ρ/σ Βήμα FM.
 
Συγκεκριμένα, ο κ. Κυρίτσης σημείωσε ότι το ζήτημα της απομάκρυνσης του κ. Καπάκου από την ΕΡΤ είπε ότι δεν του έκανε «καθόλου καλή εντύπωση», προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «τον θεωρώ εξαιρετικό δημοσιογράφο, θεωρώ ότι οπουδήποτε έχει κάνει πολύ καλή δουλειά, οπότε δεν συμφωνώ με το γεγονός, ότι δεν θα είναι αυτός ο διευθυντής ειδήσεων (σ.σ. της ΕΡΤ)».
 
Παράλληλα, ο κ. Κυρίτσης εκτίμησε ότι ο ανασχηματισμός δεν είναι απαραίτητος, λέγοντας ότι «η κυβέρνηση προχωρά και δεν έχει ζητήματα αλλαγής σε πρόσωπα», εξηγώντας ότι «δεν είμαι της άποψης ότι τα ζητήματα της κυβέρνησης λύνονται με ανασχηματισμούς», καθώς, όπως είπε, «τα προβλήματα λύνονται στη βάση των πολιτικών αποφάσεων και των σχεδίων. […] Προβλήματα τα οποία λύνονται με αντικατάσταση ενός προσώπου, είναι προβλήματα τα οποία έχουν οργανωθεί σε προσωπική βάση. Και δεν νομίζω ότι αυτήν την στιγμή έχουμε κάποια προβλήματα σε προσωπική βάση».
 
Στο ίδιο πλαίσιο σημείωσε αναφερόμενος στις τοποθετήσεις Φίλη και Σκουρλέτη σχετικά με τη μετακίνησή τους από τα χαρτοφυλάκιά ότι «είναι απόλυτα θεμιτό για έναν υπουργό να λέει “εγώ θέλω να μείνω ή να φύγω”» και προσέθεσε ότι κατά την άποψή του οι δύο υπουργοί πρέπει να μείνουν στη θέση τους.
 
Όσον αφορά στο προσφυγικό, ο κ. Κυρίτσης υποστήριξε πως εάν η Ε.Ε. έκανε τα μισά από όσα έπρεπε να κάνει, η κατάσταση θα ήταν διαφορετική για τη χώρα. «Αυτή τη στιγμή έχουμε στην Ελλάδα 60.000 ανθρώπους. Τους μισούς να είχαν ξεκινήσει να παίρνουν, είναι προφανές ότι η κατάσταση στη χώρα θα ήταν τελείως διαφορετική», εκτίμησε.
 
Τέλος, σχετικά με την επικείμενη επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ στην Αθήνα, ο κ. Κυρίτσης απάντησε ότι δεν γνωρίζει αν η επίσκεψη Ομπάμα «θα μπορούσε να τουμπάρει αυτό το σκηνικό (του προσφυγικού)», αλλά ενδεχομένως θα μπορούσε «να πιέσει και κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες είναι αρκετά ευεπίφορες στις προτιμήσεις και στα γούστα των Αμερικάνων, να δουν την κατάσταση πιο ψύχραιμα και να μην βρίσκονται σε ξενοφοβικό παροξυσμό».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:11