search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:04
MENU CLOSE

Νέα ένταση σε hot spot της Χίου

26.10.2016 17:44
Λαύριο: Πυρκαγιά σε hot spot - Τέθηκε πολύ γρήγορα υπό μερικό έλεγχο - Media

 

Κάθε  όριο έχει ξεπεράσει πλέον η υπομονή των προσφύγων και μεταναστών οι οποίοι παραμένουν εγκλωβισμένοι για περισσότερους από τρεις μήνες στα hotspots των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου, όπου τα επεισόδια έχουν γίνει πλέον ρουτίνα.

Νέα ένταση σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο κέντρο πρώτης καταγραφής στη  Χίο, όπου βρίσκονται εγκλωβισμένοι  4.200 πρόσφυγες και μετανάστες.

Όλα ξεκίνησαν όταν τέσσερις γυναίκες από τη Συρία ξεκίνησαν καθιστική διαμαρτυρία έξω από το γραφείο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασύλου,  ζητώντας την επιτάχυνση των διαδικασιών εξέτασης  των αιτημάτων τους. 

Προσπάθησαν μάλιστα να δουν και τη Διευθύντρια της Υπηρεσίας, η οποία όμως δεν ήταν σε θέση να δεσμευθεί για τίποτα.

Μπροστά στο αδιέξοδο που δημιουργήθηκε η κατάσταση βγήκε σύντομα εκτός ελέγχου. Οι  μετανάστριες έσπασαν ένα παράθυρο των γραφείων και εξαγριωμένες  πήραν τα κομμάτια από σπασμένα τζάμια και απείλησαν να αυτοτραυματιστούν.

Η “σπίθα της έντασης άναψε” με δεκάδες εξαγριωμένους Σύρους να βάζουν αρχικά φωτιά σε τρία βαρέλια και στη συνέχεια να πετούν πέτρες εναντίον των υπαλλήλων της υπηρεσίας Ασύλου.

Η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου, με τους μετανάστες να προκαλούν φθορές σε τουλάχιστον δέκα οικίσκους του καταυλισμού . Χρειάστηκε η επέμβαση μιας διμοιρίας των ΜΑΤ που με τη χρήση χημικών και την “πυροσβεστική παρέμβαση” μελών και εθελοντών ΜΚΟ να ηρεμίσουν τους πρόσφυγες, πριν τα έκτροπα πάρουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Όσον αφορά τις τέσσερις “υποκινήτριες” της έντασης σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους, αλλά δεν συνελήφθησαν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:03