search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 15:56
MENU CLOSE

Η πτήση του… τρόμου: Αυξάνονται ραγδαία τα περιστατικά κακής συμπεριφοράς στα αεροπλάνα

26.10.2016 18:03
Η πτήση του… τρόμου: Αυξάνονται ραγδαία τα περιστατικά κακής συμπεριφοράς στα αεροπλάνα - Media
 
Τα περιστατικά κακής έως και βίαιης συμπεριφοράς επιβατών στη διάρκεια αεροπορικών ταξιδιών αυξάνουν με ραγδαίο ρυθμό προκαλώντας σοβαρό προβληματισμό στις αεροπορικές εταιρείες και τους αρμόδιους φορείς των αερομεταφορών σε όλο τον κόσμο.
 
Από κομμένα νύχια (!) στο πάτωμα, μέχρι επιθέσεις λεκτικές και σωματικές εις βάρος επιβατών και μελών του πληρώματος, οι επιβάτες των αεροπλάνων όλο και περισσότερο συμπεριφέρονται άσχημα και οι αριθμοί είναι εδώ για να το αποδείξουν. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΙΑΤΑ, της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών, περίπου 30 περιστατικά απαράδεκτης συμπεριφοράς από επιβάτες καταγράφονται καθημερινά. Συνολικά, το 2015 σημειώθηκαν 10.854 τέτοια περιστατικά αυξημένα κατά 17% σε σχέση με το 2014.
 
Σύμφωνα με την ΙΑΤΑ, η πλειοψηφία των περιστατικών αφορά σε λεκτική βία, άρνηση υπακοής σε οδηγίες του πληρώματος και γενικά αντικοινωνική συμπεριφορά, ωστόσο το 11% των περιστατικών αφορά σε σωματική βία και καταστροφές στο αεροσκάφος, ενώ το 23% είχε και τη μέθη ως παράγοντα εκδήλωσης κακών συμπεριφορών, κάτι που ανησυχεί τις εταιρείες.
 
Από την πλευρά τους, οι επιβάτες διαμαρτύρονται για την έλλειψη χώρου, τα στενά καθίσματα, τα λιγοστά ντουλάπια αποθήκευσης αποσκευών στην καμπίνα, τις σχεδόν ανύπαρκτες υπηρεσίες και προσφορές στη διάρκεια της πτήσης, τους περιορισμένους χρόνους τράνζιτ, σημειώνοντας ότι όλα αυτά συντελούν στο να προκαλείται ένταση που συχνά εκδηλώνεται με εκρηκτικό τρόπο.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 15:53