search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:46
MENU CLOSE

Βρετανία: Η Vodafone θα πληρώσει πρόστιμο 5,14 εκατομμυρίων ευρώ επειδή δεν ήταν εντάξει

27.10.2016 10:33
Η Vodafone Ελλάδας θα υποστηρίξει με υπηρεσίες Internet of Things το «ηλεκτρονικό εισιτήριο» του ΟΑΣΑ - Media

Το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει ποτέ επιβληθεί σε εταιρεία επικοινωνιών στη Μεγάλη Βρετανία επέβαλλε η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή της χώρας στη Vodafone UK.

 

Η Ofcom απαιτεί από τη Vodafone 5,14 εκατ. Ευρώ (4,6 εκατομμύρια λίρες) καθώς, μεταξύ άλλων, επί 17 μήνες 10.452 πελάτες της υπηρεσίας καρτοκινητής τηλεφωνίας «pay as you go» έχασαν 150.000 λίρες επειδή απέτυχε να ενημερώσει τους λογαριασμούς τους μετά την ανανέωση του υπολοίπου τους. 

Μεταξύ, η εταιρεία τιμωρείται και για ανεπαρκή εξυπηρέτηση των πελατών της την ίδια περίοδο (τέλη 2013 έως Απρίλιο του 2015), καθώς δεν ενημέρωσε τους διαμαρτυρόμενους πελάτες της πως εάν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους εντός οκτώ εβδομάδων μπορούσαν να απευθυνθούν σε τρίτο μέρος ζητώντας τη μεσολάβησή του. 

Η Vodafone Βρετανίας απέδωσε το πρόβλημα στη μετάβαση σε ένα νέο πληροφοριακό σύστημα τιμολόγησης, κάτι το οποίο δεν έγινε αποδεκτό από την Ofcom που προηγουμένως έκρινε ότι η εταιρεία δε διέγνωσε και δεν αντιμετώπισε εγκαίρως το πρόβλημα.

Τώρα, η εταιρεία επικοινωνιών που έχει σχεδόν 20 εκατομμύρια συνδρομητές στη Μεγάλη Βρετανία αποζημίωσε -μετρητοίς ή με μονάδες- όλους τους χρήστες των υπηρεσιών pay as you go –πλην 30 χρηστών- και έκανε δωρεά 100.000 λιρών σε φιλανθρωπικές οργανώσεις για να μην θεωρηθεί ότι κέρδισε από όσους δεν αποζημίωσε, μεταδίδει το Reuters.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:46