search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:14
MENU CLOSE

Στις 14 Νοεμβρίου μεταφέρονται τα εργασιακά

27.10.2016 14:31
Η στιγμή που ο Γιώργος Κατρούγκαλος χάνει την ισορροπία του και τραυματίζεται (Video) - Media

 

Μετά τις 14 Νοεμβρίου τελικά θα μπουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τα εργασιακά, παρά τις διαβεβαιώσεις του Γιώργου Κατρούγκαλου ότι το ζήτημα έληξε με την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

Ειδικότερα το υπουργείο Εργασίας στη σημερινή συνάντηση με το Κουαρτέτο προσπάθησε να καταλήξει σε συμφωνία στα «εύκολα» θέματα και να αφήσει τα «επώδυνα» για τις 14 Νοεμβρίου που επιστρέφουν οι δανειστές, ωστόσο δεν καταφέραν ούτε σε αυτά να βρουν μια κοινή συνιστώσα!

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δανειστές επιδίωξαν να πάρουν μια όσο το δυνατόν πιο πλήρη εικόνα των οικονομικών των Ταμείων και των προοπτικών του ΕΦΚΑ ώστε να επανέλθουν με παρατηρήσεις και ίσως πρόσθετα μέτρα το Νοέμβριο!

Τελικά ο Κατρούγκαλος τους διαβεβαίωσε ότι θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία εγκαίρως, από 1/1/2017, ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ). 

Σε ότι αφορά τις ομαδικές απολύσεις η ελληνική πλευρά, επέμεινε στην επαναφορά της αρχής της ευνοϊκότερης (για τον εργαζόμενο) ρύθμισης και της επέκτασης των συμβάσεων που είχε καταργηθεί. Σημειώνεται πως το 2ο μνημόνιο επέβαλε οι όροι των συμβάσεων εργασίας να δεσμεύουν μόνο τα μέλη των εργοδοτικών ενώσεων. Δηλαδή ο εργοδότης που αποχωρεί από την Ένωση του δεν είναι υποχρεωμένος να τηρήσει τη συμφωνία.

Η Βελκουλέσκου όμως ήταν κατηγορηματική ότι η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει ότι δε θα επανέλθει στο στρεβλό καθεστώς και στις πρακτικές του παρελθόντος.

Αυτή την ώρα στο Χίλτον βρίσκονται ήδη ο υπ. Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος και ο Γεν. Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλής καθώς στις τελευταίες συναντήσεις, πριν αναχωρήσουν απ’ την Αθήνα, σήμερα οι εκπρόσωποι των Θεσμών έχουν επικεντρωθεί επίσης στο καυτό ζήτημα των δημοσιονομικών, για το οποίο έχουν δείξει τις προθέσεις τους «ξηλώνοντας» το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2017, αλλά και στα χρηματοπιστωτικά.

Το σημερινό πρόγραμμα των συναντήσεων θα ολοκληρωθεί στις 17:30 με ανασκόπηση των επαφών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:12