search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 18:46
MENU CLOSE

Επιστολή του Ναυταθλητικού Ομίλου Τζιτζιφιών-Καλλιθέας για τη διάσωση 15χρονης ιστιοπλόου

27.10.2016 15:54
Επιστολή του Ναυταθλητικού Ομίλου Τζιτζιφιών-Καλλιθέας για τη διάσωση 15χρονης ιστιοπλόου - Media

 

Με αφορμή δημοσίευμα της 23ης Οκτωβρίου για την διάσωση 15χρονης ιστιοπλόου από το Λιμενικό, λάβαμε από τον Ναυταθλητικό Όμιλο Τζιτζιφιών-Καλλιθέας την εξής επιστολή:

«Αξιότιμοι κύριοι, σε άρθρο σας με τίτλο «Λιμενικοί έσωσαν 15χρονη ιστιοπλόο που το χθεσινό μπουρίνι αναποδογύρισε το σκάφος της ανοιχτά του Φαλήρου» της 23/10/2016, το οποίο συντάχθηκε και υπογράφει ο κ. Μιχάλης Λαγάνης αναφέρονται πράγματα και καταστάσεις που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα και πόσο μάλλον με τον ΝΟΤΚ.

Τα πραγματικά γεγονότα έχουν ως εξής: Στις 22/10/2016 έπειτα από ξαφνικό μπουρίνι τα σκάφη επέστρεφαν στο λιμάνι από αγώνα άλλου ομίλου ο οποίος αναβλήθηκε λόγω των συνθηκών. Ο αγώνας ήταν για σκάφη τύπου 420, Laser και 470 και όπως είναι γνωστό, σε διασυλλογικούς αγώνες αρκετοί όμιλοι φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις της Ναυταθλητικής Μαρίνας Δέλτα Φαλήρου.

Την ώρα της επιστροφής των σκαφών από τον αγώνα, τα σκάφη τύπου optimist και οι άλλες μικρότερες κατηγορίες ήταν στη στεριά και οι μικροί αθλητές στις αίθουσες θεωρίας. Αντιλαμβανόμενοι το ξαφνικό μπουρίνι που θα έρθει, οι προπονητές ετοιμάσαμε όλα τα σωστικά φουσκωτά μας με σκοπό να βοηθήσουμε και τα άλλα σκάφη  των υπολοίπων ομίλων (βασική αρχή στην προπονητική). Τα σκάφη του ομίλου μας ήταν όλα πολύ γρήγορα στη στεριά και σιγά σιγά έβγαιναν και τα υπόλοιπα των άλλων ομίλων.

Το συμβάν με το κοριτσάκι (το οποίο είναι αθλήτρια άλλου ομίλου) ήταν πολύ απλό. Ανατράπηκε το σκάφος δίπλα στα σκάφη του λιμενικού σώματος τα οποία είναι δεμένα μέσα στη μαρίνα και το κοριτσάκι κρατήθηκε από εκεί μέχρι να έρθει ο προπονητής να την βοηθήσει, κάτι που έγινε από προπονήτρια άμεσα. Την ίδια ώρα ο λιμενοφύλακας ενημέρωσε το τηλ. Κέντρο του Λ.Τ Φαλήρου όπως όφειλε και πολύ σωστά έπραξε. Το Λ.Τ επικοινώνησε με τον ΝΟΤΚ που έχει έδρα εκεί και έπειτα επιβεβαιώσαμε ότι το κορίτσι είναι στη στεριά χωρίς να διατρέξει τον παραμικρό κίνδυνο.

Ρωτάμε λοιπόν τώρα:

-Πού εμπλέκεται ο ΝΟΤΚ πέραν του ότι οι προπονητές βοηθούσαν τους άλλους ομίλους;

-Ποια ακριβώς ήταν η επιχείρηση του Λ.Σ εκείνη την ημέρα

-Ποια ήταν η διαστραύρωση της πληροφορίας πριν δημοσιευθεί και εκθέσει έναν όμιλο καθώς και ένα ολόκληρο άθλημα;

Το Δ.Σ. του ΝΟΤΚ θα προβεί σε όλα τα ένδικα μέσα αν και εφόσον δεν αναρτήσετε άρθρο που αποκαθιστά την φήμη του ομίλου.

Υ.Γ Είναι πολύ άσχημο να εκτίθενται η Ιστιοπλοϊα, ο Ναυταθλητικός Όμιλος Τζιτζιφιών Καλλιθέας καθώς και οι επαγγελματίες προπονητές του που διαθέτουν όλες τις πιστοποιήσεις και την εμπειρία για να ασκούν την προπονητική σε μικρά παιδιά καθώς και για υψηλού επιπέδου επιδόσεις.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος Π. Παυλίδης

Ο Γεν. Γραμματέας Ιωαν. Καλαρουτάκος».

Το ρεπορτάζ του site, το οποίο υπογράφει ο συντάκτης Μιχάλης Λαγάνης, στηρίχθηκε στην ενημέρωση που είχε από το Λιμενικό.

Αναλυτικά, το δελτίο τύπου του Λιμενικού:

Στην περισυλλογή από τη θάλασσα και στη διάσωση νεαρής αθλήτριας ιστιοπλοΐας προέβησαν μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του πληρώματος περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη θαλάσσια περιοχή εντός της Μαρίνας Δέλτα Φαλήρου.

Συγκεκριμένα, ύστερα από την ξαφνική εκδήλωση έντονου καιρικού φαινομένου (μπουρίνι) προκλήθηκε σύγχυση στον ανωτέρω θαλάσσιο χώρο, καθώς ανετράπη μεγάλος αριθμός Ι/Φ σκαφών του Ναυταθλητικού Ομίλου Καλλιθέας Τζιτζιφιών (ΝΟΤΚ) που δραστηριοποιούνταν σε εκπαιδευτική ιστιοπλοΐα, πλησίον της θέσης ελλιμενισμού περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Τα μέλη του πληρώματος του Π.Λ.Σ. προέβησαν στον εντοπισμό και τη διάσωση μίας ανήλικης ναυταθλήτριας, η οποία ήταν αγκιστρωμένη επί του σκάφους της και παρασύρονταν. 

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 18:41