search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:33
MENU CLOSE

«Τρία» επίπεδα τζίρου ως κριτήριο για τη ρύθμιση εξωδικαστικού συμβιβασμού

27.10.2016 16:03
Τα δικαιολογητικά για αίτηση υπαγωγής στον εξωδικαστικό μηχανισμό - Media

 

Βήματα προόδου σημειώθηκαν νωρίτερα, κατά τη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου (μετείχαν οι Ε. Τσακαλώτος και Γ. Σταθάκης) με τους επικεφαλής των δανειστών, ως προς το θέμα του εξωδικαστικού μηχανισμού διευθέτησης των οφειλών υπερχρεωμένων εταιρειών και ελεύθερων επαγγελματιών.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομίας, «συμφωνήσαμε στις αρχές και στον τρόπο λειτουργίας του μηχανισμού, ωστόσο απομένουν ακόμη 3-4 περιοχές στις οποίες χρειάζεται τεχνική δουλειά».

Μεταξύ των θεμάτων που μένουν προς ρύθμιση είναι το ποιοι φόροι και πώς θα «κουρεύονται», ενώ σε κάθε περίπτωση θα εξαιρείται ο ΦΠA

Εκκρεμότητες ακόμα παραμένουν ως προς το μέγεθος των εταιριών που θα εντάσσονται στον μηχανισμό και σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος, θα υπάρχει κατηγοριοποίηση ανάλογα με τον κύκλο εργασιών τους. Χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, σημείωσε πως υπάρχουν 3 επίπεδα τζίρου που θα λαμβάνονται ως κριτήριο ένταξης στη ρύθμιση.

Ο ίδιος ανέφερε ότι δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη το πώς θα γίνεται η υπαγωγή των μικρών εταιρειών, ενώ τόνισε ότι εξετάζεται να υπάρχει ένα αποκεντρωμένο αλλά αυτοματοποιημένο σύστημα υποδοχής των αιτήσεων.

Σε κάθε περίπτωση, για όλες τις εταιρίες, ανεξαρτήτως μεγέθους, θα υπάρχει και φυσική παρουσία, δηλαδή η παρέμβαση του δικαστικού διαμεσολαβητή.

Επίσης ερωτηθείς για το πότε θα αναστέλλονται τα αναγκαστικά μέτρα κατά των υπερχρεωμένων εταιρειών, διευκρίνισε ότι η παύση αυτή θα ενεργοποιείται από τη στιγμή που κατατίθεται η αίτηση και έως ότου αυτή γίνει αποδεκτή και στη συνέχεια μέχρι να υπάρξει δικαστική επικύρωση.

Η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων και εντός 10-12 ημερών θα υπάρξει ανταλλαγή email σε ανώτατο επίπεδο με τις νέες προτάσεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:33