search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:16
MENU CLOSE

Από το Λευκό Οίκο στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ; – Η Χίλαρι θέλει τον Μπάιντεν για υπουργό Εξωτερικών

28.10.2016 06:24
Από το Λευκό Οίκο στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ; - Η Χίλαρι θέλει τον Μπάιντεν για υπουργό Εξωτερικών - Media
 
Τον νυν αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν φαίνεται ότι επιθυμεί για υπουργό Εξωτερικών η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία της χώρας, Χίλαρι Κλίντον.
 
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Politico, το οποίο επικαλείται πηγές κοντά στην Κλίντον, οι στενοί συνεργάτες της επεξεργάζονται τρόπους προκειμένου ο Μπάιντεν να πειστεί να αναλάβει το ρόλο του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.
 
Ο νυν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ θεωρείται ως ένας από τους πλέον έμπειρους πολιτικούς της χώρας σε ζητήματα διεθνών σχέσεων και εξωτερικής πολιτικής και ήδη κάνει εκστρατεία υπέρ της Κλίντον.
 
Η σημασία που το στρατόπεδο της Κλίντον δίνει στην επιλογή Μπάιντεν για το Στέιτ Ντιπάρτμεντ φαίνεται και από το γεγονός ότι το όνομά του είναι το μοναδικό που έχει ακουστεί για το υπουργικό συμβούλιο, αν η Κλίντον κερδίσει τις εκλογές του Νοεμβρίου.
 
Ωστόσο, ένα σημαντικό πρόβλημα είναι ότι ο Μπάιντεν βρίσκεται προς το τέλος μιας 44χρονης πολιτικής καριέρας και ενδεχομένως να μην επιθυμεί τον απαιτητικό ρόλο του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, σε μια περίοδο, μάλιστα, που η εικόνα της χώρας έχει υποστεί βλάβη από τον αντίπαλο της Κλίντον, τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο Ντόναλντ Τραμπ.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:15