search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:21
MENU CLOSE

Μπάιντεν: Ο Ομπάμα θα θίξει όλα τα θέματα στην Αθήνα

28.10.2016 15:52
Μπάιντεν: Ο Ομπάμα θα θίξει όλα τα θέματα στην Αθήνα  - Media

 

Ο πρόεδρος Ομπάμα θα εγείρει κατα την επίσκεψή του στην Ελλάδα και το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους, τόνισε εμμέσως πλην σαφώς ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν στο τέλος εκδήλωσης του “Ιδρύματος για την Ημέρα του Όχι” (Oxi Day Foundation) που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας) στην Ουάσιγκτον, μεταδίδει η Καθημερινή.

Ερωτηθείς αν κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, στις 15 Νοεμβρίου, ο Μπαράκ Ομπάμα θα εγείρει το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος ανέφερε πως είχε την Πέμπτη ένα εκτενές γεύμα με τον πρόεδρο και συμπλήρωσε με νόημα: “Σας υπόσχομαι ότι θα εγείρει κάθε σχετικό θέμα”.

Ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος μίλησε για τον ηρωισμό των Ελλήνων στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ υπογράμμισε την ιδιαίτερη σχέση που εχει αναπτύξει τις τελευταίες δεκαετίες με την ομογένεια. “Δεν βρήκα ποτέ στις προσωπικές μου σχέσεις άλλη ομάδα ανθρώπων περισσότερο πιστούς και θαρραλέους από τους ‘Έλληνες” τόνισε και έπλεξε το εγκώμιο του πρώην γερουσιαστή Πολ Σαρμπάνη με τον οποίο συνεργάσθηκε στενά στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, ενώ αναφέρθηκε στους ισχυρούς προσωπικούς δεσμούς του και με άλλους Ελληνοαμερικανούς.

Την ίδια ώρα, κάποιες πληροφορίες φέρουν το επιτελείο της Χίλαρι Κλίντον να εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει από τον κ. Μπάιντεν να αναλάβει υπουργός Εξωτερικών σε περίπτωση που η δημοκρατική υποψήφια κερδίσει στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου. Ο κ. Μπάιντεν είναι εξαιρετικά έμπειρος – έχει διατελέσει κα πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων – και σε συνδυασμό με την οκταετή θητεία του ως αντιπρόεδρος γνωρίζει όσο λίγοι τα διεθνή ζητήματα και έχει αναπτύξει προσωπικές σχέσεις με πολλούς ηγέτες.

Ωστόσο, είναι 74 ετών, ενώ δεν είναι βέβαιο αν ως απερχόμενος αντιπρόεδρος θα επιθυμούσε να αναλάβει υπουργός Εξωτερικών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:21