search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:58
MENU CLOSE

ESM: Τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους σε ισχύ από το 2017

29.10.2016 08:44
Εκταμιεύτηκε η δόση των 644 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα από τον ESM - Media

Στο τέλος Νοεμβρίου μπορεί να τεθούν υπό συζήτηση από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, καθώς η άποψη είναι να ισχύσουν από την αρχή του 2017, δήλωσε ο γγ του ESM και του EFSF , Καλίν Άνεβ Γιάνσε, σε συνέντευξη στη L’ Agefi.

Ο ίδιος σημείωσε ότι ο ESM δεν θα συζητήσει τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους πριν από το τέλος του επόμενου έτους και ότι εργάζεται με την υπόθεση ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου τι θα συμβεί αν το ΔΝΤ δεν συμμετάσχει στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα, ο αξιωματούχος του ESM απάντησε: «Εργαζόμαστε με βάση την υπόθεση ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει. Η συμμετοχή τους θα μπορούσε να είναι αντίστοιχη με αυτή που αποφασίσθηκε για την Κύπρο, δηλαδή περίπου στο 10% του προγράμματος (σ.σ.: το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα φθάνει τα 86 δισ. ευρώ). Εάν το ΔΝΤ αρνηθεί να συμβάλει, θα μπορούμε να προσαρμόσουμε το πρόγραμμά μας. Μπορούμε με ευκολία να δανείσουμε περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα, αν χρειασθεί. Δεν χρειαζόμαστε τόσο πολύ τη χρηματοδοτική συμβολή του ΔΝΤ, αλλά την εξειδίκευσή του».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15