search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:20
MENU CLOSE

Φωτογράφος βραβευμένος με Όσκαρ φωτογραφίζει τα Χανιά της δεκαετίας του ΄60 (Photos)

29.10.2016 09:42
Φωτογράφος βραβευμένος με Όσκαρ φωτογραφίζει τα Χανιά της δεκαετίας του ΄60 (Photos) - Media

 

Φωτογραφίες από τα παλιά Χανιά έχουμε δει αρκετές, ωστόσο οι φωτογραφίες που παρουσιάζει σήμερα το zarpanews.gr έχουν ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό: είναι τραβηγμένες από χέρι… οσκαρικό.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Βρετανός κινηματογραφιστής Γουόλτερ Λάσαλι βρέθηκε για πρώτη φορά στα Χανιά την άνοιξη του 1964 για τα γυρίσματα της ταινίας ¨Ζορμπάς», για την οποία κέρδισε το Όσκαρ φωτογραφίας.

Οι παρακάτω φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τον κ. Λάσαλι την διετία 1966 – 1968, περίοδο κατά την οποία ο ίδιος βρέθηκε ξανά στα Χανιά. Μαγεμένος από τον τόπο, αποφάσισε τελικά να ζήσει μόνιμα εδώ, πριν από περίπου 18 χρόνια.

Οι επαγγελματικές φωτογραφίες του έχουν ζωντανά, έντονα χρώματα και αποτυπώνουν την καθημερινή ζωή στα Χανιά, σε μερικούς από τους πιο κεντρικούς δρόμους της πόλης:

Χατζημιχάλη Γιάνναρη, Σκαλίδη, Χάληδων, Δημοτική Αγορά και πολλά άλλα σημεία της πολης των Χανίων αποτυπώνονται από τον φακό του Γουόλτερ Λάσαλι. Δρόμοι με πολύ κόσμο και λιγοστά αυτοκίνητα που σίγουρα κάτι θα σας θυμίσουν…

Ο Γουόλτερ Λάσαλι με το όσκαρ του

Πηγή: zarpanews.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:20