search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 21:41
MENU CLOSE

Χαρίτσης: Πάνω από 10 δισ. στην αγορά εντός του 2016

29.10.2016 13:19
Χαρίτσης: Οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για κλειστά κέντρα φυλακές δεν αποτελούν λύση ούτε για τις τοπικές κοινωνίες ούτε για τους πρόσφυγες - Media

 

Πάνω από 10 δισ. ευρώ αναμένεται να «πέσουν» συνολικά στην αγορά, εντός του 2016, σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομίας, Αλέξη Χαρίτση, στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ».

Εξ αυτών, τα 6,75 δισ. ευρώ θα προέρχονται από την πλήρη εκτέλεση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, ενώ ακόμη 3,5 δισ. ευρώ θα προέλθουν από την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου.

Ο κ. Χαρίτσης έκανε λόγο για «ισχυρή ένεση ρευστότητας», ενώ πρόσθεσε ότι στην αγορά θα «πέσει» ακόμη 1 δισ. ευρώ από τη δημιουργία τριών νέων χρηματοδοτικών εργαλείων για τη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα.

Μάλιστα, ο υφυπουργός διευκρίνισε ότι το ποσόν του 1 δισ. θα πολλαπλασιαστεί με τη μόχλευση ιδιωτικών κεφαλαίων, ενώ στο πρώτο τρίμηνο του 2017 θα ακολουθήσουν δύο ακόμη σημαντικά εργαλεία, το νέο Ταμείο Υποδομών και το Ταμείο Μικροπιστώσεων.

Αναφορικά με το ΕΣΠΑ, ο κ. Χαρίτσης επισήμανε ότι «όλα τα προγράμματα του αναπτυξιακού και κοινωνικού πυλώνα θέτουν στο επίκεντρο τη δημιουργία νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας για την ανάσχεση της τάσης φυγής των νέων επιστημόνων».

Έως το τέλος του 2016, πρόσθεσε, θα εκδοθούν προσκλήσεις, οι οποίες θα αντιστοιχούν στο 50% των κονδυλίων, τοποθετώντας την Ελλάδα στις πρώτες θέσεις μεταξύ των κρατών – μελών. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 21:41