search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:41
MENU CLOSE

Τα Χανιά της Κατοχής σκηνικό για την επερχόμενη ταινία του Παντελή Βούλγαρη (Photos)

29.10.2016 15:01
Τα Χανιά της Κατοχής σκηνικό για την επερχόμενη ταινία του Παντελή Βούλγαρη (Photos) - Media

 

Οι φυλακές του Ιτζεδίν «τραβούν» τον Παντελή Βούλγαρη πίσω στα Χανιά για τα γυρίσματα της νέας του ταινίας που τοποθετείται χρονικά στην περίοδο της Γερμανικής Κατοχής. Στόχος είναι τα γυρίσματα να ξεκινήσουν τον Μάρτιο του 2017 και να γίνουν αποκλειστικά στα Χανιά.

«Είναι μια εποχή που την μελετάω και την ψάχνω πολλά χρόνια. Το θέμα είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια που διαβάζω σύγχρονη ιστορία είναι για να καταλάβω σε τι τόπο ζω και τι έχει συμβεί. Η Κατοχή είναι μια αδικημένη εποχή ιστοριογραφικά και η μελέτη συμπεριλαμβάνει εφημερίδες, θεατρικές παραστάσεις της εποχής και προσωπικές περιπέτειες και είναι πολύ σημαντικό να αποτυπωθεί κάποια στιγμή στο σινεμά. Γιατί υπήρχαν νέα παιδιά που στηθήκανε στον τοίχο για κάποιες ιδέες για την ελευθερία αυτού του τόπου και τώρα που μεγάλωσα -και δεν ξέρω πόσες ταινίες θα κάνω ακόμα- οφείλω μια ταινία γι’ αυτά τα παιδιά» δήλωσε ο Παντελής Βούλγαρης  στο zarpanews.gr,  «Και οι φυλακές του Ιτζεδίν είναι ο ιδανικός χώρος», προσέθεσε.

O γνωστός σκηνοθέτης, συνοδευόμενος από την σύζυγό του συγγραφέα Ιωάννα Καρυστιάνη και τον παραγωγό της ταινίας, Γιάννη Ιακωβίδη, συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Τάσο Βάμβουκα και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Βαρβάρα Περάκη, από τους οποίους ζήτησαν αρωγή σε μια σειρά θεμάτων σε σχέση με την παραγωγή.

Όπως είπαν, θα χρειαστούν κάποια Γερμανικά οχήματα, μοτοσυκλέτες, καμιόνια, όπλα και άλλον εξοπλισμό, έναν μεγάλο χώρο για να χρησιμεύσει ως αποθήκη, χώρο για πρόβες όπως και πολλούς ερασιτέχνες ηθοποιούς και κομπάρσους.

Μάλιστα, οι ίδιοι εξομολογήθηκαν ότι τους έχουν γίνει προτάσεις από πολλές πόλεις της Ελλάδας για να γίνουν εκεί τα γυρίσματα, όμως είναι η μοναδικότητα του Ιτζεδίν που τους έφερε εδώ, παρά τις δυσκολίες ανεύρεσης των κατάλληλων εξωτερικών χώρων, αφού στα Χανιά δεν υπάρχουν προπολεμικές συνοικίες που να μην έχουν υποστεί μετέπειτα παρεμβάσεις.

«Οι ταινίες εποχής είναι πολύ επικίνδυνες, με την έννοια ότι η παραμικρή λεπτομέρεια ο σημερινός θεατής την αντιλαμβάνεται», τόνισε ο κ. Βούλγαρης.

 

Από τη μεριά του, ο Δήμαρχος Χανίων δεσμεύτηκε ότι θα παρέχει τις απαραίτητες διευκολύνσεις για να ολοκληρωθεί η ταινία.

«Ως Δημοτική Αρχή και ως Δήμαρχος υποστηρίζω την άποψη ότι τα Χανιά είναι ένας πολύ κατάλληλος τόπος για να γυρίζονται ταινίες. Είναι ένας τόπος που είναι ήδη συνδεδεμένος από πολύ παλιά με τον κινηματογράφο» τόνισε και προσέθεσε: «Τα Χανιά και ο νομός Χανίων ευρύτερα είναι γενικώς ένας τόπος πολύ κατάλληλος σχεδόν για κάθε είδους γυρίσματα. Αυτό έρχεται σήμερα για ακόμα φορά να μας επιβεβαιώσει ένας σπουδαίος σκηνοθέτη τον Παντελή Βούλγαρη, τον οποίο ιδιαιτέρως ευχαριστούμε διότι έχει μια αγάπη και μια προτίμηση στον τόπο μας και μαζί με τη σύζυγό του κ. Ιωάννα Καρυστιάνη, σπουδαία συγγραφέα, βρίσκονται στα Χανιά εν’ όψει της νέας ταινίας. Συζητάμε για τον τρόπο με τον οποίο θα διευκολύνουμε τα γυρίσματα αυτής της ταινίας ως Δήμος».

Επεσήμανε επίσης πως αν και οι φυλακές του Ιτζεδίν ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο  «ο Δήμος Χανίων έχει τεράστιο ενδιαφέρον και το επόμενο διάστημα θα ανοίξουμε μία συζήτηση για το τι θα μπορούσε να γίνει εκεί. Υπάρχουν σκέψεις, όμως σαν κοινωνία πρέπει να κάνουμε την πρότασή μας και να διεκδικήσουμε αυτό το πολύ σημαντικό μνημείο να μην αφήνεται να καταρρέει στον χρόνο αλλά να αξιοποιηθεί».

Πηγή: zarpanews.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:40