26/09/2020 16:14:15

Είστε ψυχοπαθείς; Αν παρουσιάζετε αυτά τα σημάδια, τότε, ναι!

Είστε ψυχοπαθείς; Ναι, αν απαντήσετε σωστά αυτή την ερώτηση - Media
 
Ο ορισμός της ψυχοπάθειας, τουλάχιστον σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι αρκετά ασαφείς: σε γενικές γραμμές, οι ψυχοπαθείς είναι άτομα με μειωμένη ευαισθησία για το κοινωνικό τους περιβάλλον, είναι εγωπαθή, συμπεριφέρονται αντικοινωνικά και ενίοτε εκδηλώνονται με βίαιο και απρόβλεπτο τρόπο.
 
Ωστόσο, οι επιστήμονες δυσκολεύονται να δώσουν ακριβή ορισμό για το πότε κάποιος είναι ψυχοπαθής. Έτσι, αρκούνται στο να περιγράφουν ορισμένα χαρακτηριστικά που, αν ένα άτομο τα συγκεντρώνει τότε μπορεί να χαρακτηριστεί ότι πάσχει από ψυχοπαθητική διαταραχή.
 
Τα σημάδια αυτά είναι τα εξής:
 
1. Απαιτούν να γίνεται πάντα το δικό τους ανεξάρτητα συνεπειών: οι ψυχοπαθείς θεωρούν ότι έχουν πάντα δίκιο, θέλουν να γίνεται πάντα το δικό τους, αντέχουν σε έντονο στρες και αδιαφορούν για τις συνέπειες των πράξεών τους.
 
2. Μένουν ξύπνιοι ως αργά: τα άτομα που εμφανίζουν τα συμπτώματα της «Σκοτεινής Τριάδας» -μακιαβελισμού, ναρκισσισμού και ψυχοπάθειας- έχουν την τάση να κοιμούνται αργά και λίγο.
 
3. Δεν… κολλάν χασμουρητό: ένα από τα βασικά αντανακλαστικά της ανθρώπινης συμπεριφοράς είναι να χασμουριόμαστε αν κάποιος δίπλα μας κάνει το ίδιο. Αντιθέτως, οι ψυχοπαθείς δεν παρουσιάζουν αυτό το σύμπτωμα.
 
4. Παρουσιάζουν έλλειψη αυτοελέγχου και επιθυμούν επιβράβευση: Οι ψυχοπαθείς, ιδίως, δε, αυτοί που επιδεικνύουν βίαιες τάσεις, δεν μπορούν συχνά να ελέγξουν τον εαυτό τους και αναζητούν διαρκώς επιβράβευση.
 
5. Πίνουν πολύ καφέ και τους αρέσουν τα πικρά φαγητά: έρευνα μεταξύ ανδρών και γυναικών έδειξε ότι τα άτομα με έντονα σημάδια επιθετικότητας και ναρκισσισμού αρέσκονται στα πιο πικρά φαγητά και ποτά και, επίσης, καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες καφεΐνης.
 
6. Είναι δικηγόροι, δημοσιογράφοι, CEO: …και άλλα επαγγέλματα, τα οποία, έχει φανεί, προσελκύουν άτομα που παρουσιάζουν ψυχοπαθητικά χαρακτηριστικά.
 
Φυσικά, αν ένα άτομο συγκεντρώνει κάποια από αυτά τα χαρακτηριστικά, δεν σημαίνει ότι είναι και ψυχοπαθής, ωστόσο, τα σημάδια αυτά δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.