search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:39
MENU CLOSE

«Κλεφτοπόλεμος» αντιεξουσιαστών και αστυνομικών στη δίκη της ΧΑ

31.10.2016 18:23
«Κλεφτοπόλεμος» αντιεξουσιαστών και αστυνομικών στη δίκη της ΧΑ - Media

 

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν για περισσότερες από πέντε ώρες τη Δευτέρα οι δρόμοι γύρω από το Εφετείο και τα Προσφυγικά, από τον “κλεφτοπόλεμο” αντιεξουσιαστών και αστυνομικών των ΜΑΤ, στο περιθώριο της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Από νωρίς το πρωί κουκουλοφόροι οι οποίοι είναι ανεβασμένοι στις ταράτσες των πολυκατοικίων στα προσφυγικά, από όπου πετούν  πέτρες και αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ εναντίον των διμοιριών των ΜΑΤ, έξω από το Εφετείο όπου βρίσκεται σε εξελιξη η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Οι νεαροί, οι οποίοι συμμετείχαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την αίθουσα του Εφετείου όπου συνεχίζεται η δίκη για την εγκληματική δράση της νεοναζιστικής οργάνωσης, αιφνιδίασαν τους αστυνομικούς.

Αρχικά, τα επεισόδια ξεκίνησαν στην οδό Δέγλερη. Γρήγορα όμως επετάκτηθαν στα γύρω στενά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, με τους νεαρούς κουκουλοφόρους να επιδίδονται σε ‘κλεφτοπόλεμο” με τα ΜΑΤ,  εφοδιασμένοι με πέτρες, αλλά και βόμβες μολότοφ.

Ορισμένοι μάλιστα, ανέβησαν στις ταράτσες των προσφυγικών και από εκεί συνέχισαν τις επιθέσεις εναντίον των διμοιριών, με τους αστυνομικούς των ΜΑΤ να απαντούν με ρίψη χειροβομβίδων κρότου  – λάμψης.

Για αρκετή ώρα οι δρόμοι γύρω από το Εφετείο και τον Άρειο Πάγο παρέμεναν κλειστοί, εξαιτίας της τεταμένης ατμόσφαιρας.

Οι συμπλοκές επεκτάθηκαν ακόμα και έξω από το νοσοκομείο “Άγιος Σάββας”, με τους κουκουλοφόρους να συνεχίζουν τον πετροπόλεμο και τους αστυνομικούς να προχωρούν στη ρίψη χημικών, παρά το γεγονός ότι λίγες δεκάδες μέτρα πιο μακριά στους θαλάμους του ογκολογικού νοσοκομείου νοσηλεύονται ασθενείς με βαριά περιστατικά.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των ιατρών και νοσηλευτών του νοσοκομείου, που καταγγέλλουν ότι η χρήση χημικών από τους αστυνομικούς των ΜΑΤ, έθεσε σε κίνδυνο την ήδη επιβαρυμένη υγεία των νοσηλευομένων.

“ Ασθενείς της Δυτικής Πτέρυγας του νοσοκομείου κατήγγειλαν σε νοσηλευτές ότι αισθάνθηκαν δυσφορία, από τα χημικά που έριξαν τα ΜΑΤ. Επιπλέον, υπάρχουν αξιόπιστες  μαρτυρίες  εργαζομένων του νοσοκομείου σχετικά με την παρουσία δύο αστυνομικών με πολιτικά στους ορόφους, οι οποίοι βρίσκονταν εκεί χωρίς άδεια της διοίκησης και κατεύθυναν τις διμοιρίες, από τα παράθυρα” , ανέφερε  o αντιπρόεδρος της ΕΥΝΑΠ Π.Παπανικολάου.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός της Κρατικής Ασφάλειας, όταν η μηχανή που οδηγούσε ανατράπηκε στην προσπάθειά του να αποφύγει τις πέτρες που πετούσαν οι νεαροί.

Επίσης, προκλήθηκαν φθορές από τον πετροπόλεμο, σε πολλά σταθμευμένα Ι.Χ..

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 13 προσαγωγές και δύο συλλήψεις. Μίας 22χρονης Ελληνίδας  και ενός 28χρονου ,  αμερικανού υπηκόου, οι οποίοι σύφμωνα με τις διωκτικές αρχές ενεπλάκησαν στα επεισόδια, έξω από το κτίριο του Εφετείου.

Νωρίτερα, μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο του Εφετείου,  για  να συμπαρασταθούν στους συναδέλφους τους ναυτεργάτες οι οποίοι σήμερα  κατέθεσαν σχετικά με την επίθεση που δέχθηκαν από τα Τάγματα Εφόδου της Χρυσής Αυγής , στις 12 Σεπτεμβρίου του ’13 στο Πέραμα. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:28