search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:07
MENU CLOSE

Μαξίμου για Διάσκεψη των Προέδρων: Η ευρεία πλειοψηφία υποχρεώνει τη ΝΔ να αναλάβει τις ευθύνες της

01.11.2016 06:11
Στην τελική ευθεία ο ανασχηματισμός - Media

 

Να μην επισπευσθεί η νομοθετική ρύθμιση για το προσωρινό καθεστώς, αλλά να συγκληθεί εκ νέου η Διάσκεψη των Προέδρων, σε μια περαιτέρω προσπάθεια να καμφθεί η αδιαλλαξία της ΝΔ, αποφάσισε η κυβέρνηση, δεδομένης της ευρείας πλειοψηφίας που διαμορφώθηκε στη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων.
 
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της κυβέρνησης, μετά από την ολοκλήρωση της Διάσκεψης των Προέδρων έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη με τη συμμετοχή και του Προέδρου της Βουλής.
 
Με δεδομένη την ευρεία πλειοψηφία που διαμορφώθηκε, όπως επισήμαιναν, αποφασίστηκε να μην επισπευσθεί η νομοθετική ρύθμιση για το προσωρινό καθεστώς, αλλά να συγκληθεί εκ νέου η Διάσκεψη των Προέδρων, με την ίδια πρόταση για τα πρόσωπα, σε μια περαιτέρω προσπάθεια να καμφθεί η αδιαλλαξία της ΝΔ, όπως εξηγούσαν.

Η ευρεία πλειοψηφία στην Διάσκεψη των Προέδρων, υποχρεώνει την ΝΔ να αναλάβει τις ευθύνες της, σημειώνει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού

«Η ευρεία πλειοψηφία στην Διάσκεψη των Προέδρων, υποχρεώνει την ΝΔ να αναλάβει τις ευθύνες της», σημειώνει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού. Τονίζει ότι η νέα πραγματικότητα που διαμορφώθηκε (των ισχυρών τάσεων συναίνεσης για την άμεση συγκρότηση του ΕΣΡ) υποχρεώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μετακινηθεί, στην επόμενη Διάσκεψη, «από την ανοικτή υπονόμευση σε θέση ευθύνης».
 
Συγκεκριμένα, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού επισημαίνει ότι «για πρώτη φορά, σήμερα, μετά από 5 συνεδριάσεις, διαμορφώθηκε, στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, ευρεία πλειοψηφία, πολύ κοντά στην συνταγματικά απαιτούμενη των 4/5».
 
Τονίζει ότι «διαμορφώνονται, έτσι, ισχυρές τάσεις συναίνεσης για την άμεση συγκρότηση του ΕΣΡ, που αποτελεί συνταγματική υποχρέωση».
 
Για να υπογραμμίσει: «Η νέα αυτή πραγματικότητα υποχρεώνει την ηγεσία της ΝΔ, να μετακινηθεί, επιτέλους, στην επόμενη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων, από την ανοιχτή υπονόμευση σε θέση ευθύνης».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:07