search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:08
MENU CLOSE

Συνεχίζονται οι έρευνες για τους 20 αγνοούμενους ανθρακωρύχους στην Κίνα

01.11.2016 10:34
Συνεχίζονται οι έρευνες για τους 20 αγνοούμενους ανθρακωρύχους στην Κίνα - Media

 

Συνεχίζονται οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων για τον εντοπισμό των 20 ανθρακωρύχων που παραμένουν εγκλωβισμένοι σε ορυχείο στην περιοχή Τσονγκτσίνγκ της νοτιοδυτικής Κίνας, σχεδόν 24 ώρες μετά την έκρηξη αερίου που σημειώθηκε εκεί.

Συνολικά, 35 εργαζόμενοι βρίσκονταν στις υπόγειες στοές όταν σημειώθηκε η έκρηξη το πρωί (τοπική ώρα) της Δευτέρας. Οι δύο εξ αυτών διέφυγαν σώοι, με τους υπόλοιπους 33 να έχουν εγκλωβιστεί στο ανθρακωρυχείο Τζινσανγκόου στην πόλη Λάισου.

Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο να υπήρξαν παρατυπίες από τη διοίκηση του ορυχείου. Ο επικεφαλής και ο νομικός εκπρόσωπος του ορυχείου ανακρίνονται από την αστυνομία, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Λούο Τσινγκτσουάν.

Έως τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα), οι διασώστες είχαν ανασύρει τις σορούς 13 εργαζομένων, όπως ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος της Τσονγκτσίγνκ Μου Χουαπίνγκ σε ενημέρωση των δημοσιογράφων. Ο αξιωματούχος αναθεώρησε το αριθμό των νεκρών που ανακοινώθηκε χθες, όταν έγινε γνωστό ότι 15 ανθρακωρύχοι είχαν χάσει τη ζωή τους. «Συνεχίζουμε τις έρευνες για τους 20 αγνοούμενους ανθρακωρύχους», δήλωσε «και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε όσο υπάρχει ελπίδα».

Περισσότεροι από 400 διασώστες εργάζονταν όλη τη νύχτα, ενώ έξω από το ορυχείο βρίσκονται τουλάχιστον 20 ασθενοφόρα και πολυπληθής ομάδας παροχής πρώτων βοηθειών.

Μετά την έκρηξη, οι τοπικές αρχές διέταξαν να επανεξεταστούν όλοι οι κανονισμοί ασφαλείας, ενώ έκλεισαν προσωρινά όλα τα ορυχεία με ετήσια παραγωγή κάτω των 90.000 τόνων. Σύμφωνα με την άδεια λειτουργίας του, το Τζινσαγκόου είχε ετήσια παραγωγή 60.000 τόνους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:04