search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:25
MENU CLOSE

Πρόεδρος ΠΟΕΣΥ: Απαραίτητος ο μίνιμουμ αριθμός εργαζομένων στα κανάλια

01.11.2016 15:04
Πρόεδρος ΠΟΕΣΥ: Απαραίτητος ο μίνιμουμ αριθμός εργαζομένων στα κανάλια - Media
 
«Φυσικά και είναι απαραίτητο να οριστεί ένας μίνιμουμ αριθμός απασχολουμένων, αυτό είναι εκ των ων ουκ άνευ» είπε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) Δημήτρης Κουμπιάς, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 fm» και αναφερόμενος στους όρους λειτουργίας που πρέπει να διέπουν την αδειοδότηση των ιδιωτικών σταθμών.
 
Κληθείς να σχολιάσει όσα δήλωσε, επίσης για το ίδιο θέμα, στο «Πρακτορείο 104,9 fm», o βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης, τόνισε χαρακτηριστικά: «Είναι δυνατόν ο καθένας να φτιάχνει ένα σταθμό με όσους ανθρώπους θέλει και με δεκαπέντε ερασιτέχνες; Πρέπει να υπάρχει ένα μίνιμουμ απασχόλησης και είναι πολύ σωστό αυτό. Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των καναλιών, αυτό πράγματι το καθορίζει η αγορά, η αγορά δεν μπορεί να καθορίζει τον αριθμό των απασχολουμένων».
 
«Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των αδειών, αυτό νομίζω ότι τον καθορίζει η αγορά. Δηλαδή στις εφημερίδες τι θα πούμε; Πόσα φύλλα πουλάει η κάθε εφημερίδα; Και όσες πουλάνε λιγότερα από τόσα φύλλα, να κλείσουνε; Είναι δυνατόν αυτό;» συνέχισε ο κ. Κουμπιάς.
 
Σε ερώτηση, πόσους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας μπορεί να καλύψει η αγορά, ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ απάντησε: «Όσους αντέχουν, με επιχειρηματικά κριτήρια. Τώρα, πόσοι είναι αυτοί, θα είναι επτά, οκτώ, δεν ξέρω, πάντως οπωσδήποτε όχι τέσσερις».
 
Διευκρινίζοντας ότι εκφράζει την προσωπική του άποψη και όχι της ΠΟΕΣΥ σε αυτό το θέμα, ο κ. Κουμπιάς υποστήριξε ότι «κατ’ αρχάς θα έπρεπε να πάρουν μέρος όλοι οι σταθμοί και οι υπάρχοντες, οι λειτουργούντες, να μοριοδοτηθούν, κατά κάποιο τρόπο».
 
Σε ερώτηση, πώς μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι η επιλογή για την απόκτηση ενός Mέσου Eνημέρωσης γίνεται πάντα με επιχειρηματικά κριτήρια, ως προς την αποδοτικότητα του ίδιου του μέσου, ο κ. Κουμπιάς απάντησε ότι αυτό το πρόβλημα, δηλαδή ο εργολήπτης δημοσίων συμβάσεων, επί παραδείγματι, να μη μπορεί να είναι ιδιοκτήτης, ή κύριος μέτοχος σε κανάλι, επιχειρούσε να αντιμετωπίσει η ρύθμιση του «βασικού μετόχου», για τον οποίο, όπως είπε, υπήρξε τότε τελικώς υπαναχώρηση της κυβέρνησης Καραμανλή και σχολίασε ότι θεσμικές προβλέψεις για την αντιμετώπιση φαινομένων διαπλοκής θα πρέπει να υπάρχουν, όπως ήδη υπάρχουν και από τη νομοθεσία και «από το υπό εκκόλαψη ΕΣΡ».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:25