search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:41
MENU CLOSE

Πάπας Φραγκίσκος: Δεν μπορούμε να κλείσουμε την καρδιά μας σ’ έναν πρόσφυγα

01.11.2016 18:17
Πάπας Φραγκίσκος: «Θεϊκές απολαύσεις το φαγητό και το σεξ» - Media

 

Ο πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος έχει ζητήσει κατ’ επανάληψη από την Ευρώπη να ανοίξει τις πύλες της στους πρόσφυγες, παραδέχτηκε σήμερα ότι οι κυβερνήσεις των χωρών έχουν το δικαίωμα να υπολογίζουν με σύνεση τις δυνατότητες φιλοξενίας που διαθέτουν ώστε να μπορούν πραγματικά να ενσωματώνουν στην κοινωνία τους ανθρώπους αυτούς.

«Πιστεύω ότι θεωρητικά δεν μπορούμε να κλείσουμε την καρδιά μας σε έναν πρόσφυγα» είπε ο ποντίφικας, μιλώντας στους δημοσιογράφους μέσα στο αεροσκάφος με το οποίο επιστρέφει στο Βατικανό από τη Σουηδία. «Οι κυβερνώντες θα πρέπει να είναι πολύ ανοιχτοί όσον αφορά την υποδοχή τους αλλά επίσης να κάνουν τους υπολογισμούς τους για τη υποδοχή τους γιατί δεν θα πρέπει μόνο να υποδεχτούν έναν πρόσφυγα αλλά και να τον ενσωματώσουν», σημείωσε.

«Δεν είναι ανθρώπινο να κλείνουμε τις πόρτες και τις καρδιές μας και μακροπρόθεσμα αυτό έχει πολιτικές επιπτώσεις. Όμως επίσης μπορεί να έχει πολιτικό τίμημα μια απερισκεψία τους υπολογισμούς, αν υποδεχτούν περισσότερους ανθρώπους απ’ όσους μπορούν να ενσωματώσουν», επέμεινε ο πάπας.

Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας επιστρέφει στο Βατικανό από τη Σουηδία, μια χώρα με μακρά παράδοση φιλοξενίας προσφύγων, η οποία δέχτηκε στο έδαφός της 245.000 ανθρώπους, κυρίως Σύρους, το διάστημα 2014-15.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:41