16/12/2019 13:10:07

Ο Μπόνο ψηφίστηκε ανάμεσα στις ...«Γυναίκες της Χρονιάς»!

Ο Μπόνο ψηφίστηκε ανάμεσα στις ...«Γυναίκες της Χρονιάς»! - Media

 

Επί 27 συναπτά έτη το περιοδικό Glamour ψηφίζει στο τέλος κάθε έτους τις «Γυναίκες της Χρονιάς»: γυναίκες που με τις πράξεις και τη δράση τους αναδεικνύουν το γυναικείο φύλο και έχουν έντονη πολιτική και κοινωνική δραστηριότητα.

Φέτος, τα βραβεία πηγαίνουν στην Σιμόν Μπάιλς, την γυμνάστρια που έσπασε όλα τα ρεκόρ στους Ολυμπιακούς Αγώνες, την Έμιλι Ντόου, θύμα βιασμού που αποκάλυψε με συγκλονιστικό τρόπο την τραυματική εμπειρία της και τις Πατρίς Κάλορς, Πατρίσια Γκάρζα και Όπαλ Τομέτι, οι οποίες είναι ιδρυτικά μέλη της κίνησης #BlackLaivesMatter.

Επίσης, βραβείο ως «Γυναίκα της Χρονιάς» πήρε και ο Μπόνο, ο τραγουδιστής των U2! Και είναι η πρώτη φορά που ένας άνδρας παίρνει αυτό το βραβείο.

Η αλήθεια είναι ότι ο Μπόνο αξίζει το συγκεκριμένο βραβείο, καθώς είναι ο εγκέφαλος πίσω από την κίνηση «Poverty Is Sexist», η οποία καταγράφει και αναδεικνύει τη σχέση του φύλου με τη φτώχεια και προσφέρει υποστήριξη στις φτωχότερες γυναίκες του κόσμου.

Το περιοδικό εξήγησε την πρωτοφανή αυτή απόφασή του, τονίζοντας ότι το έργο του Μπόνο προωθεί και ενισχύει τους στόχους του βραβείου και γενικότερα του αγώνα για την ισότητα των φύλων.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.