19/02/2019 03:57:32
8.12.2009

Το πανεπιστημιακό άσυλο για άλλη μια φορά στο στόχαστρο...

Το πανεπιστημιακό άσυλο για άλλη μια φορά στο στόχαστρο... - Media

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ήταν θερμό, με τις εκδηλώσεις για τη μνήμη του αδικοχαμένου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου να βρίσκονται στην αιχμή της επικαιρότητας.

Τα επεισόδια της Κυριακής (κυρίως) αλλά και της Δευτέρας ήταν αρκετά βίαια, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έφτασαν την ένταση των περυσινών συμπλοκών με την αστυνομία.

Το γεγονός όμως ότι οι προσπάθειες των ταραξιών ξεκινούσαν από χώρους ασύλου, από τη Νομική και την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών, και σε συνδυασμό με την επίθεση στον Πρύτανη Χρήστο Κίττα, οδήγησαν τους πανεπιστημιακούς να μιλήσουν ανοιχτά πλέον για αλλαγές στον κανονισμό περί πανεπιστημιακού ασύλου.

Είναι τέτοιος ο εκνευρισμός των Πρυτάνεων μάλιστα που προτίθενται να συζητήσουν το θέμα αυτό, το συντομότερο δυνατό και συγκεκριμένα στη σύνοδο τους που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο Λαύριο.

Μαζί μ αυτούς ωστόσο, εμφανίστηκαν και …αυτόκλητοι προστάτες του Πανεπιστημιακού ασύλου  που βρήκαν την ευκαιρία να εξαπολύσουν τόνους λάσπης εναντίων του φοιτητικού κινήματος…

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.