search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:55
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Εκλογικό «θρίλερ» με ισοπαλία Χίλαρι-Τραμπ

02.11.2016 18:15
Νέα δημοσκόπηση: Πέντε μονάδες μπροστά η Χίλαρι - Media

 

Λίγο πριν από την τελική ευθεία σε μια εκλογική αναμέτρηση η έκβαση της οποίας μόνο βέβαιη δεν είναι, η μάχη χωρίς οίκτο μεταξύ της Χίλαρι Κλίντον και του Ντόναλντ Τραμπ κλιμακώθηκε σήμερα και διανθίστηκε από εκατέρωθεν προσωπικές επιθέσεις πρωτοφανούς σφοδρότητας.

Αποδυναμωμένη από την υπόθεση του ηλεκτρονικού της ταχυδρομείου, η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος πέρασε στην αντεπίθεση εναντίον του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου κι εξαπέλυσε πυρά προς το πρόσωπό του κατηγορώντας τον ότι «πέρασε την ζωή του με το να δυσφημεί, να υποβαθμίζει, να εξυβρίζει και να επιτίθεται εναντίον των γυναικών».

«Έχει δείξει ότι δεν έχει την προσωπικότητα και τα προσόντα προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα προέδρου» υπογράμμισε η πρώην υπουργός Εξωτερικών, ηλικίας 69 ετών.

Ο 70χρονος Ντόναλντ Τραμπ δεν έδειξε καμία διάθεση να ρίξει τους τόνους της αντιπαράθεσης και υποστήριξε ότι η αντίπαλός του, η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος, την οποία εδώ και μήνες αποκαλεί «ψεύτρα» και «διεφθαρμένη», ενσαρκώνει το «σκοτεινό παρελθόν» της Αμερικής.

«Εμείς είμαστε το λαμπερό και ευπρεπές μέλλον» δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος, η εκστρατεία του οποίου πήρε νέα πνοή έπειτα από τα σκάνδαλα που αποκαλύπτονταν το ένα μετά το άλλο.

Η εκστρατεία του κατηγόρησε επιπλέον σήμερα την πρώην Πρώτη Κυρία ότι «συνεχώς βάζει τα συμφέροντα του πορτοφολιού της (…) πάνω από εκείνα των Αμερικανών» και στις αμέτρητες προεκλογικές της συγκεντρώσεις απευθύνει εκκλήσεις να μπει ο αντίπαλός της «πίσω από τα κάγκελα».

Ο προβληματικός ρόλος του FBI

Η χωρίς προηγούμενο δηλητηριώδης ατμόσφαιρα έχει ηλεκτριστεί περαιτέρω από τον προβληματικό ρόλο που διαδραμάτισε το FBI και οι αποκαλύψεις του αμερικανικού Τύπου ή του ιστότοπου WikiLeaks, που δεν σταματούν να επηρεάζουν την εκστρατεία.

Ο διευθυντής του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, που βρίσκεται ήδη αντιμέτωπος με μια θύελλα επικρίσεων επειδή αποφάσισε να ανοίξει εκ νέου τον φάκελο για το προσωπικό ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Κλίντον όταν ήταν επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ (2009-2013) κατηγορήθηκε σήμερα από το στρατόπεδο των Δημοκρατικών ότι αποσιώπησε το θέμα των «διασυνδέσεων» που φέρεται να έχει ο Ντόναλντ Τραμπ με τη Ρωσία.

Σήμερα ο ιστότοπος Yahoo! News δημοσίευσε ένα βίντεο του 1988 όπου φαίνεται πως αποκαλύπτει ενός βαθμού εγγύτητα μεταξύ του μεγιστάνα και ενός γνωστού μαφιόζου, του Ρόμπερτ ΛιΜπούτι.

Η Χίλαρι Κλίντον αναμένεται να περιοδεύσει σήμερα σε προπύργια των Ρεπουμπλικάνων στις νοτιοδυτικές ΗΠΑ (Νεβάδα, Αριζόνα) όπου αναμένεται να εξαπολύσει νέα σφοδρή επίθεση με επίκεντρο την τακτική της φοροαποφυγής στην οποία εμμένει ο Τραμπ, ενώ εκείνη προσπαθεί να πάρει με το μέρος της τους Λατινοαμερικάνους.

Η υποψήφια εξάλλου μπορεί να στηριχθεί στον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος θα επισκεφθεί σήμερα το Ραλέι (Βόρεια Καρολίνα) για να στηρίξει την πρώην υπουργό Εξωτερικών.

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα περάσει το 24ωρο πραγματοποιώντας μια σειρά συγκεντρώσεων στην Φλόριντα (νοτιοανατολικά), μία από τις πολιτείες κλειδιά με 29 εκλέκτορες.

Οι δημοσκοπήσεις συνεχίζουν να δίνουν το προβάδισμα στην υποψήφια των Δημοκρατικών όμως σύμφωνα με τον μέσο όρο που δημοσίευσε ο ιστότοπος Real Clear Politics η διαφορά της Χίλαρι Κλίντον με τον Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται στο 2,2% (45,3% έναντι 43,1%) σε εθνικό επίπεδο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:53