search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 04:31
MENU CLOSE

Συνελήφθη γνωστός επιχειρηματίας-συνεργός της «συμμορίας των διασήμων»

03.11.2016 13:22
Συνελήφθη γνωστός επιχειρηματίας-συνεργός της «συμμορίας των διασήμων» - Media

 

Σε 41 συνολικά συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικοί για τη «συμμορία των διασήμων». Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και έξι αρχηγικά μέλη. Ωστόσο, διαφεύγουν ακόμα επτά αρχηγοί της εγκληματικής οργάνωσης.

Μεταξύ των μελών της «συμμορίας των διασήμων» και γνωστός επιχειρηματίας «μπον-βιβέρ» της νυχτερινής Αθήνας, ο οποίος στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για τον τραυματισμό συγγενικού προσώπου γνωστού μοντέλου, έχει συλληφθεί για συνεργός των συμμοριών που, με άρωμα μαφίας τα τελευταία πέντε χρόνια, διέπραξαν το 60% των κλοπών και ληστειών σε όλη την Ελλάδα.

Στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται και γνωστοί κοσμηματοπώληδες στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και αστυνομικοί κυρίως από τη δυτ. Αττική. Μέχρι στιγμής δεν έχουν πραγματοποιηθεί συλλήψεις αστυνομικών διότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα από το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ.

Πολλά στελέχη είχαν συγγενική σχέση μεταξύ τους.

Βρέθηκαν περισσότερα από 60 αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσε η συμμορία, μεταξύ αυτών ήταν Ferrari και Porsche.

Τα αρχηγικά μέλη χρησιμοποιούσαν παρατσούκλια, όπως Δίας και Ράμπο, και κωδικούς για την μεταξύ τους συνεννόηση για την οργάνωση των χτυπημάτων. Είχαν ασυρμάτους και παρακολουθούσαν τις συνομιλίες της Άμεση Δράσης για να διαφεύγουν πριν έρθουν τα περιπολικά.

Στη συνέχεια, πουλούσαν τα κλοπιμαία και μετέτρεπαν τα έσοδα από την πώλησή τους σε ράβδους χρυσού.

Κάποια μέλη που είχαν συλληφθεί για άλλες υποθέσεις στο παρελθόν, ακολουθούσαν τον νόμο της σιωπής, τύπου «ομερτά». Αφήνονταν ελεύθεροι πληρώνοντας εγγυήσεις με τη βοήθεια δικηγόρων που χρησιμοποιούσαν τεχνάσματα.

Στην καθυστέρηση εξάρθρωσης του κυκλώματος διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο και οι αστυνομικοί που ήταν μπλεγμένοι.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιχείρηση που έχει γίνει ποτέ από την Ελληνική Αστυνομία, καθώς θεωρείται ότι εξαρθρώθηκε η «Cosa Nostra» της Ελλάδας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33