search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:49
MENU CLOSE

Κρατάει την τύχη στα χέρια του ο Ολυμπιακός – Με Σεμπά και πολλές αλλαγές 1-1 κόντρα στην Αστάνα

03.11.2016 18:00
Κρατάει την τύχη στα χέρια του ο Ολυμπιακός - Με Σεμπά και πολλές αλλαγές 1-1 κόντρα στην Αστάνα - Media

 

Mε… λοξές ματιές στο «αιώνιο» ντέρμπι και με αρκετές ρεζέρβες, ο Ολυμπιακός στο 1-1 με την Αστανά στο Καζακστάν δεν «κλείδωσε» την πρόκριση στους «16» του Europa League, αλλά έκανε πολύ μεγάλο βήμα για να το πετύχει! 

Ο Ολυμπιακός αντέδρασε σωστά στο γκολ της Αστανά. Δημιούργησε πολλές φάσεις, ισοφάρισε με τον Σεμπά, δεν του δόθηκε πέναλτι, είχε δοκάρι (με τον Μάρτινς) και ο Κάρντοζο έχασε δύο που συνήθως τα βάζει. Στ’ αρνητικά; Η αμυντική λειτουργία η οποία ανάγκασε τον Λεάλι να παίζει παγκότερμα για να σώζει καταστάσεις. Ο βαθμός τον διατηρεί φαβορί για πρόκριση αλλά θα χρειαστεί ακόμα μία νίκη για να την σιγουρέψει.

Λίγο το μεγάλο ροτέισον του Μπέντο. Λίγο ο πλαστικός χλοοτάπητας. Λίγο το ντέρμπι της Κυριακής. Ε, τι άλλο να γίνει για να μπει σ’ ένα ματς αποσυντονισμένη μια ομάδα. Ο Ολυμπιακός στο Καζακστάν μπήκε πολύ χαλαρά στο παιχνίδι και βρέθηκε στο 8′ πίσω στο σκορ. Με μία φάση που βρέθηκαν τρεις παίκτες της Αστανά στην μικρή περιοχή και ένας ο παίκτης που έκανε την πάσα τέσσερις!

Ομως ο Ολυμπιακός αντέδρασε. Ισοφάρισε (με τον Σεμπά) δημιούργησε ευκαιρίες, είχε δοκάρι, το πάλεψε μέχρι τις καθυστερήσεις του αγώνα αλλά εν τέλει γυρνάει στην Αθήνα με τον βαθμό της ισοπαλίας. Ενα αποτέλεσμα το οποίο τον διατηρεί ως φαβορί του ομίλου αλλά θα πρέπει να ψάξει νίκη στα επόμενα δύο παιχνίδια και σίγουρα θα κυνηγήσει και την πρώτη θέση.

Με δεδομένο πως είχε το ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκός ο Μπέντο πήγε σε ένα μεγάλο ροτέισον στην 11αδα. Βιάνα στα στόπερ, Μπουχαλάκης, Καμπιάσο στα χαφ, Μανθάτης βασικός και Μάρτινς δεκάρι. Μέχρι να βρει ρυθμό η ομάδα στον πλαστικό χλοοτάπητα η Αστανά βρέθηκε μπροστά στο σκορ.

Ο Ντεσπότοβιτς απλά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, κάτι το οποίο θα γινόταν ούτως ή άλλως μιας και μετά την πάσα του Καμπανάνγκα υπήρχαν τρεις παίκτες των γηπεδούχων μόνοι τους στην μικρή περιοχή!

Η ανασταλτική λειτουργία του Ολυμπιακού είχε πολλά προβλήματα, όμως οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τις απαντήσεις στην επίθεση. Απίστευτη ευκαιρία για τον Καρντόζο στο 21′, ισοφάριση στο 29′ με τον Σεμπά μετά την εξαιρετική σέντρα του Μανθάτη (κεφαλιά του Βραζιλιάνου). Μάλιστα ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε κλείσει το ημίχρονο μπροστά στο σκορ αλλά ο Ισραηλινός ρέφερι δεν είδε την καθαρή ανατροπή του Σεμπά.

Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο βελτιώθηκε ακόμα περισσότερο. Μείωσε τις απειλές από την Αστανά, κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και προσπαθούσε να βρει το γκολ της νίκης-πρόκρισης.

Ομως στο 84′ η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στον Ολυμπιακό μιας και το σουτ του Μάρτινς σταμάτησε στο δοκάρι και στο 93′ η κεφαλιά του Καρντόζο πέρασε μόλις άουτ.

Μετά από τέσσερα χρόνια οι «ερυθρόλευκοι» έχουν 7 βαθμούς και με νίκη την επόμενη αγωνιστική κόντρα στην Γιουνγκ Μπόις στο Φάληρο ο Ολυμπιακός θα προκριθεί στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Ομάρ, Μποτία, Βιάνα, Ρέτσος, Καμπιάσο (81′ Ρομάο), Μπουχαλάκης, Μανθάτης (64′ Ελιουνούσι), Μάρτινς (91′ Ανδρούτσος), Σεμπά, Καρντόζο

ΑΣΤΑΝΑ (Στάνιμιρ Στοϊλοφ): Ερικ, Μαξίμοβιτς, Μουζίκοφ, Δεσπότοβιτς (82′ Κουλμπέκοφ), Σίτοφ, Μπεϊσεμπέκοφ, Τουμάσι, Μαλί, Λογβινένκο, Καμπανάνγκα (93′ Ναζαριάν), Σόμκο

Πηγή: Gazzetta 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:48