search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:15
MENU CLOSE

Έκρηξη παγιδευμένου οχήματος στο Ντιγιάρμπακιρ: Οκτώ νεκροί, δεκάδες τραυματίες – Ο Ερντογάν απαγορεύει τα social media (Photos – Videos)

04.11.2016 05:54
Έκρηξη παγιδευμένου οχήματος στο Ντιγιάρμπακιρ: Οκτώ νεκροί, δεκάδες τραυματίες - Ο Ερντογάν απαγορεύει τα social media (Photos - Videos) - Media

Έκρηξη σημειώθηκε σήμερα γύρω στις 08:00 το πρωί στο κέντρο της πόλης του Ντιγιάρμπακιρ με συνέπεια το θάνατο οκτω ατόμων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 100 άλλων. Το γραφείου του κυβερνήτη επιβεβαίωσε πως η έκρηξη έγινε σε παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο, εκφράζοντας την εκτίμηση πως την επίθεση πραγματοποίησαν τα μέλη του ΡΚΚ.

Η έκρηξη έγινε κοντά στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής Μπαγκλάρ, λίγες ώρες μετά τη σύλληψη από την αστυνομία 11 μελών του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP). Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στο κτίριο αυτό οδηγήθηκαν οι βουλευτές του κουρδικού κόμματος μετά τη σύλληψή τους. 

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα οι αρχές της Τουρκίας προχώρησαν στη σύλληψη των δύο συμπροέδρων του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών. Η Φιγκέν Γιουκσεκντάγ συνελήφθη στο σπίτι της στην Άγκυρα και ο Σελαχαντίν Ντεμιρτάς στο Ντιγιάρμπακιρ. Λίγα λεπτά νωρίτερα ο Ντεμιρτάς έγραψε στο twitter ότι οι δυνάμεις ασφαλείας ήταν στο σπίτι του με ένταλμα σύλληψης.

Η αστυνομία συνέλαβε άλλους 9 βουλευτές του φιλοκουρδικού κόμματος.Το HDP κατηγορείται από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι συνδέεται με το ΡΚΚ.

Δήλωση υπουργου Δικαιοσύνης

Λίγη ώρα μετά την επίθεση, συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας, Μπεκιρ Μποζντάγ, ο οποίος υποστήριξε πως η επίθεση οργανώθηκε από μέλη του ΡΚΚ και μεταξύ των θυμάτων υπάρχουν τόσο πολίτες όσο και αστυνομικοί.  Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο Μποζντάγ, μεταξύ άλλων, υποστήριξε πως «η διεθνής κοινωνία δεν υποστηρίζει την Τουρκία στον αγώνα της κατά της τρομοκρατίας». 

 

Καταγγελία για απαγόρευση πρόσβασης στο ίντερνετ

Η πρόσβαση στις σελίδες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης Twitter και Whatsapp αποκλείστηκε σήμερα στην Τουρκία, σύμφωνα με οργάνωση που παρακολουθεί τη λειτουργία του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη χώρα. Σύμφωνα με έναν ειδικό της ομάδας Turkey Blocks, οι σελίδες είναι μη προσβάσιμες καθώς φαίνεται ότι έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν η ενέργεια αυτή αφορά μόνο τις συλλήψεις των προέδρων και των μελών του κουρδικού κόμματος HDP ή σχετίζεται και με την έκρηξη που σημειώθηκε στο Ντιγιάρμπακιρ.

Απαγόρευση μετάδοσης της είδησης

Το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο της Τουρκίας εξέδωσε ανακοίνωση βάσει της οποία απαγορεύει στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης τη μετάδοση εικόνας και είδησης από το Ντιγιάρμπακιρ. Οι ανακοινώσεις αναφορικά στην επίθεση θα γίνονται από τις αρμόδιες τοπικές αρχές. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:13