search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:26
MENU CLOSE

Με αστυνομική επέμβαση η εκκένωση της κατάληψης στον Βοτανικό (Video)

04.11.2016 06:35
Διαμαρτυρίες Κασιδιάρη και Παναγιώταρου στο Βοτανικό - Media

 

Μετά τη μήνυση που ασκήθηκε από τον Δήμο Αθηναίων για την κατάληψη του χώρου του Βοτανικού, ο οποίος προορίζεται για την κατασκευή μουσουλμανικού τεμένους και έχει καταληφθεί από άτομα που έκαναν λόγο για “hotspot μόνο για Έλληνες” ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας πραγματοποίησε επιχείρηση νωρίς το πρωί για την εκκένωση του η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

Από το σημείο αποχώρησαν 11 άτομα που πραγματοποιούσαν την κατάληψη, χωρίς να προβάλλουν καμία αντίσταση, και αυτή τη στιγμή οδηγούνται στη ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, στο σημείο παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες θα φυλάσσουν τον χώρο επί 24ώρου βάσεως.

Ο συγκεκριμένος χώρος στην Ιερά Οδό 114 στο Βοτανικό, έκτασης 16 στρεμμάτων, που ανήκε στο Πολεμικό Μουσείο και πλέον στο Ελληνικό Δημόσιο, από τις 11 Ιουλίου 2016, βρίσκεται υπό κατάληψη.

Οι αντιδράσεις δημιουργίας του θρησκευτικού χώρου προέρχονται κυρίως από τρεις “πολιτιστικούς συλλόγους” και έναν σύλλογο εφέδρων πολιτών, που αριθμούν τουλάχιστον 1.500 μέλη. Σημειώνεται ότι η εταιρεία που έχει αναλάβει την κατασκευή του τεμένους έχει ενημερώσει τη Διεύθυνση Κρατικών Υποδομών και τις αστυνομικές αρχές ότι στις 15 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει τις εργασίες κατασκευής.

Ο φάκελος της υπόθεσης είχε ανατεθεί σε αρμόδιο Εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας σε αξιωματικούς της Κρατικής Ασφάλειας για να εξετάσουν τα αδικήματα που συντελούνται στον χώρο.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος Αθηναίων με παρέμβασή του είχε ζητήσει από την κεντρική διοίκηση «να κάνει το καθήκον της».

«Το μουσουλμανικό τέμενος πρέπει να κατασκευαστεί το συντομότερο δυνατό. Η θρησκευτική λατρεία σε συνθήκες αξιοπρέπειας είναι συνταγματικό δικαίωμα, νόμος του κράτους και διεθνής υποχρέωση της χώρας», είχε δηλώσει ο κ. Καμίνης.
 


Επιχείρηση των ΜΑΤ στον Βοτανικό από Enikos_gr


εκκενωση βοτανικος από Enikos_gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:25