search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:26
MENU CLOSE

Κατρούγκαλος: Δεν διορίστηκα ως ρουσφέτι του ΠΑΣΟΚ

04.11.2016 12:06
Η στιγμή που ο Γιώργος Κατρούγκαλος χάνει την ισορροπία του και τραυματίζεται (Video) - Media

 

«Άναψαν τα αίματα» στη Βουλή μεταξύ του Γιώργου Κατρούγκαλου και των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεγκέρογλου και Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο κατά την διάρκεια της συζήτησης της επίκαιρης επερώτησης του ΠΑΣΟΚ για το ασφαλιστικό. Η αποκάλυψη, εκ μέρους των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ότι ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος είχε διοριστεί σε δημόσιο οργανισμό από το ΠΑΣΟΚ επί υπουργίας Ρέππα πυροδότησε τον καυγά εντός της Ολομέλειας. 

«Επειδή έχετε στον πολιτικό σχεδιασμό πλέον τον κ. Κοτσακά να σας θυμίσω ότι σας είχα δει κ. Κατρούγκαλε σε προθάλαμο υπουργικού γραφείου που περιμένατε από το ΠΑΣΟΚ να σας διορίσουν στην Επαγγελματική Κατάρτιση ΑΕ», ανέφερε ο Βασίλης Κεγκέρογλου, ακούγοντας τον Γιώργο Κατρούγκαλο να επιρρίπτει ευθύνες και να κατηγορεί προηγούμενες κυβερνήσεις, ιδιαίτερα αυτές του ΠΑΣΟΚ, για αυτά που είχαν γίνει στο ασφαλιστικό κατά το παρελθόν.  

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος παραδέχθηκε ότι ήταν Πρόεδρος στην Επαγγελματική Κατάρτιση, υποστηρίζοντας όμως ότι ο δικός του διορισμός ήταν ο μόνος μη ρουσφετολογικός διορισμός του ΠΑΣΟΚ. «Πράγματι ήμουν πρόεδρος θυγατρικής του ΟΑΕΔ. Ήταν με ανοιχτή διαγωνιστική διαδικασία και η επιτροπή που έκρινε ήταν τριμερής. Εγώ ήμουν διαιτητής ΟΑΕΔ και είχα μια γενική αποδοχή. Συνέβη παραδόξως ένας διορισμός επί ημερών σας να μην είναι ρουσφετολογικός αλλά όταν το ρουσφέτι είναι η θρησκεία σας δεν μπορείτε να καταλάβετε το διαφορετικό» είπε ο υπουργός Εργασίας και συμπλήρωσε λέγοντας πως «γι’ αυτό μίλησα για πατρωνία και πελατειασμό. Μέχρι τις ύβρεις φτάνετε. Δεν μπορείτε παραπάνω». Η απάντηση Κατρούγκαλου εκτός από έκπληξη έφερε και νέο γύρο έντασης. 

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (ΠΑΣΟΚ) υπενθύμισε ότι ο Δημήτρης Ρέππας ήταν αυτός που διόρισε τον υπουργό Εργασίας λέγοντας πως «ο Κατρούγκαλος πάει όπου υπάρχει εξουσία και χρήμα. Στον κρατικό οργανισμό Κατάρτιση Α.Ε. διορίστηκε με την υπογραφή του τότε υπουργού Δημήτρη Ρέππα», και εξαπολύοντας τα βέλη του προς το υπουργικό έδρανο τόνισε πως «όλοι γνωρίζουν και μέσα στη Βουλή και σε ολόκληρη την κοινωνία ποιος είναι πολιτικός απατεώνας». Ο Βασίλης Κεγκέρογλου φώναζε προς το μέρος του υπουργού ότι αποτελεί «άξιο εκπρόσωπο της πολιτικής απατεωνιάς» με τον Γιώργο Κατρούγκαλο να ανταπαντά πως δεν έχει σημασία «αν σε λένε ψεύτη οι ψεύτες και απατεώνα οι απατεώνες».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:26