search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:08
MENU CLOSE

Ο ISIS υποχωρεί και πυρπολεί τη Μοσούλη (Video)

04.11.2016 12:47
Ο ISIS υποχωρεί και πυρπολεί τη Μοσούλη (Video) - Media

 

Δραματικές εικόνες από την πυρπόληση της Μοσούλης δημοσιεύουν διεθνή ΜΜΕ. Οι τρομοκράτες του ISIS υποχωρούν και έχουν βάλει φωτιά στις πετρελαιοπηγές δημιουργώντας τοξικό νέφος πάνω από μία περιοχή στο μέγεθος του Λονδίνου.

Οι εικόνες είναι από τα νότια της πολιορκημένης από τις Ιρακινές δυνάμεις πόλης πολύ κοντά στον οικιστικό ιστό. Χιλιάδες οικογένειες λένε ότι ζούνε σε μία κόλαση καπνού καθώς έχουν πυρπολήσει τουλάχιστον 19 πηγές.

Ήδη οι ειδικές δυνάμεις του Ιράκ, υποστηριζόμενες από τανκ και αεροπλάνα έχουν καταλάβει έξι περιοχές της πόλης και ύψωσαν τη σημαία της χώρας στην πόλη μετά από δύο χρόνια.

Σύμφωνα με την οργάνωση Oxfam, ο καπνός είναι τόσο πυκνός που κρύβει τον ήλιο δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στους κατοίκους. Τα παιδιά έχουν πρόσωπα γκρι με έντονα τα σημάδια του πετρελαίου, ο καπνός καίει το λαιμό και τους πνεύμονες και δεκάδες παιδιά αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:58