search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:05
MENU CLOSE

Ιδού γιατί δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε σε ξένο κρεβάτι

05.11.2016 09:28
Ιδού γιατί δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε σε ξένο κρεβάτι - Media
 
Είτε πρόκειται για κρεβάτι ξενοδοχείου, είτε για το κρεβάτι ενός φίλου σας, στο σπίτι του οποίου ξεμείνατε, είτε για το κρεβάτι του/της συντρόφου σας, το φαινόμενο είναι κοινό: το ξένο κρεβάτι δεν σας αφήνει να κοιμηθείτε τόσο καλά όσο στο δικό σας κρεβάτι.
 
Και, πλέον, οι επιστήμονες ανακάλυψαν και τους λόγους που παρατηρείται δυσκολία στον ύπνο, όταν κοιμόμαστε σε «άγνωστο» κρεβάτι: ερευνητές του Πανεπιστημίου Μπράουν στις ΗΠΑ διαπίστωσαν ότι όταν κοιμόμαστε σε ξένο κρεβάτι ο… μισός μας εγκέφαλος μένει ξύπνιος.
 
Για την ακρίβεια, το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου παρουσιάζει σημάδια αγρύπνιας προκειμένου να ελέγχει το -κατά τεκμήριο- άγνωστο περιβάλλον στο οποίο κοιμόμαστε και να μας προφυλάξει από πιθανές απειλές. Το φαινόμενο αυτό έχει παρατηρηθεί και στους εγκεφάλους δελφινιών και φαλαινών.
 
Στην ουσία, ο μισός μας εγκέφαλος μένει φρουρός, ενώ ο άλλος μισός ξεκουράζεται, όταν κοιμόμαστε σε άγνωστο περιβάλλον και ενδεχομένως, αυτή η συνήθεια να αποτελεί αταβισμό από την περίοδο που εμφανίστηκαν τα πρώτα ανθρωποειδή στον πλανήτη.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:02