search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:12
MENU CLOSE

Το ρόδι αυξάνει την τεστοστερόνη

06.11.2016 09:01
Ρόδι: Από ποιες παθήσεις προστατεύει - Media

 

Η τεστοστερόνη, γνωστή και ως «ανδρική» ορμόνη, ενισχύει την τριχοφυΐα και κάνει πιο βαθιά τη φωνή των ανδρών, ενώ παράλληλα αυξάνει τη σεξουαλική τους ορμή. Σε χαμηλότερα επίπεδα η ορμόνη υπάρχει και στις γυναίκες, στις οποίες επίσης αυξάνει τη σεξουαλική ορμή ενισχύοντας ταυτόχρονα τα οστά και τους μύες.

Και στα δυο φύλα η αύξηση της τεστοστερόνης βελτιώνει επιπλέον τη διάθεση και τη μνήμη και, όπως σημειώνουν οι ερευνητές, ενδέχεται να βοηθά στην καταπολέμηση του στρες και του τρακ εν όψει κάποιας σημαντικής δοκιμασίας.

To ρόδι, σύμβολο της γονιμότητας στην ελληνική παράδοση, έχει αναδειχθεί ήδη σε ισχυρό αντιοξειδωτικό, ωφέλιμο για την καρδιά και την κυκλοφορία του αίματος. 
Νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Queen Margaret του Εδιμβούργου έρχεται να δώσει στο ρόδι τον ρόλο του φυσικού αφροδισιακού, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να αυξήσει την ερωτική επιθυμία. Αυτό γιατί, σύμφωνα με τους επιστήμονες που διεξήγαγαν τη μελέτη, το ρόδι αυξάνει τα επίπεδα της τεστοστερόνης.

Οι ερευνητές εξέτασαν τα επίπεδα της τεστοστερόνης και της αρτηριακής πίεσης 58 ανδρών και γυναικών ηλικίας 21 ως 64 ετών οι οποίοι έπιναν καθημερινά ένα ποτήρι χυμό από ρόδι επί 15 ημέρες. Στο τέλος αυτού του χρονικού διαστήματος διαπίστωσαν ότι τα επίπεδα της τεστοστερόνης όλων των εθελοντών είχαν αυξηθεί από 16% ως 30% ενώ παράλληλα, σε όσους πριν εμφανιζόταν αυξημένη, η αρτηριακή πίεση είχε μειωθεί σημαντικά.

Ο ειδικοί μέτρησαν επίσης τα επίπεδα 11 συναισθημάτων – μεταξύ άλλων του φόβου, της θλίψης, της ενοχής, της ντροπαλότητας και της αυτοπεποίθησης – χρησιμοποιώντας μια επιστημονική κλίμακα. Στο τέλος της μελέτης είδαν ότι τα θετικά συναισθήματα των εθελοντών είχαν ενισχυθεί ενώ τα αρνητικά είχαν υποχωρήσει.

Πηγή: itrofi.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:11