search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:49
MENU CLOSE

Κι όμως, το κάνεις λάθος: Οι βασικοί κανόνες της ερωτικής ζωής

06.11.2016 15:58
Σεξ και κρύωμα: Πόσο ασφαλές είναι; - Media
 
Για πολύ κόσμο το σεξ αντιμετωπίζεται ως μια διαδικασία οργανικής ικανοποίησης, όπως το φαγητό ή ο ύπνος. Ωστόσο, κατά τον ίδιο τρόπο που ένα καλομαγειρεμένο φαγητό ή ένα καλοστρωμμένο και αφράτο κρεβάτι είναι πιο δελεαστικά από ένα κακομαγειρεμένο φαγητό ή ένα σκληρό και άστρωτο κρεβάτι, έτσι και στο σεξ υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις που πρέπει να τηρούνται ώστε να είναι απολαυστικό και για τους δύο συμμετέχοντες.
 
Σύμφωνα με τους ειδικούς, για να είναι η ερωτική συνεύρεση απολαυστική σε μακροχρόνιο επίπεδο υπάρχουν κάποιοι κανόνες που πρέπει να τηρούνται, ειδάλλως, μετά την πρώτη περίοδο του μεγάλου πάθους, η… φλόγα σύντομα θα μικρύνει και, τελικά και αναπόδραστα, θα σβήσει.
 
Κανόνας 1ος-Χρειάζεται αυτοπεποίθηση: προφανώς όλοι και όλες μας θέλουμε να αισθανόμαστε ότι είμαστε καλοί στο σεξ. Ωστόσο, αν αφήσουμε το «σκουλήκι» της αμφιβολίας να τρυπώσει μέσα μας και να μας γίνει εμμονή, τότε, νομοτελειακά, το σεξ θα πάψει να είναι απόλαυση και θα γίνει προσπάθεια αυτοεπιβεβαίωσης με καταστροφικές συνέπειες.
 
Κανόνας 2ος-Αφήνουμε τα προβλήματα εκτός… κρεβατιού: η ζωή είναι αρκετά περίπλοκη και πιεσμένη για να μεταφέρουμε την πίεσή της και στην ερωτική μας δραστηριότητα. Η ώρα του σεξ πρέπει να είναι αφιερωμένη σε αυτό και όχι στα προβλήματα της δουλειάς μας.
 
Κανόνας 3ος-Τρώγοντας έρχεται η όρεξη: μπορεί το σεξ να είναι σαν το ποδήλατο και, άπαξ και το μάθεις δεν το ξεχνάς, ωστόσο αν περιμένουμε να έχουμε την κατάλληλη διάθεση, να είναι τα… άστρα στη σωστή θέση, να είναι η συγκυρία ιδανική, τότε μάλλον χάνουμε το χρόνο μας.
 
Κανόνας 4ος-Λέμε τι θέλουμε: ο ερωτικός μας σύντροφος μπορεί να είναι καλός, μέτριος ή κακός, αλλά σίγουρα μάντης δεν είναι, οπότε δεν είναι κακό να τον κατευθύνουμε σχετικά με τα «θέλω» μας στο σεξ, αντιθέτως, μπορεί να οδηγήσουμε τα πράγματα σε ενδιαφέρουσες ατραπούς.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:49