search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:09
MENU CLOSE

Γιατί οι αεροσυνοδοί κρατούν τα χέρια πίσω από την πλάτη όταν υποδέχονται τους επιβάτες;

06.11.2016 18:19
Γιατί οι αεροσυνοδοί κρατούν τα χέρια πίσω από την πλάτη όταν υποδέχονται τους επιβάτες; - Media
 
Όποιος έχει ταξιδέψει με αεροπλάνο περισσότερο από μία φορά ενδεχομένως το έχει παρατηρήσει: καθώς οι επιβάτες εισέρχονται στο αεροσκάφος, στην είσοδο τους υποδέχονται συνήθως δύο χαμογελαστές αεροσυνοδοί.
 
Ωστόσο, παρά τα χαμόγελα και την ευγένεια οι αεροσυνοδοί κρατούν τα χέρια πίσω από την πλάτη. Κάποιοι ίσως υποθέσουν ότι αυτό γίνεται για λόγους υγιεινής ή -στις πονηρές εποχές που ζούμε…- για λόγους ασφαλείας.
 
Κι όμως, στην πραγματικότητα δεν συμβαίνει γι’ αυτούς τους λόγους: απλώς οι αεροσυνοδοί έχουν στο χέρι τους έναν μικρό χειροκίνητο μετρητή, με τον οποίο μετρούν τον αριθμό των επιβατών που μπαίνουν στο αεροσκάφος.
Έτσι, μετά, κάνοντας σύγκριση με τη λίστα επιβατών γνωρίζουν αν έχουν μπει όλοι οι επιβάτες, αν λείπουν κάποιοι και αν υπάρχουν υπεράριθμοι.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:09