search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 08:02
MENU CLOSE

ΓΓ ΟΗΕ: Εφικτή η επίλυση του Κυπριακού

07.11.2016 09:16
ΓΓ ΟΗΕ: Εφικτή η επίλυση του Κυπριακού - Media

 

 

Ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν ενεθάρρυνε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο το μομέντουμ που υπάρχει αυτή τη στιγμή, σημειώνοντας πως η προοπτική μιας λύσης στην Κύπρο είναι εφικτή και πως οι προσδοκίες και στις δυο κοινότητες είναι υψηλές.

Σε δήλωσή του στους δημοσιογράφους, στο Μοντ-Πελεράν, όπου άρχισαν πριν λίγο επίσημα οι συνομιλίες για το εδαφικό και όλα τα άλλα εκκρεμούντα ζητήματα που είναι αλληλένδετα, ο κ. Μπαν είπε πως διαβεβαίωσε τους δυο ηγέτες για την πλήρη στήριξή του και τη δέσμευση των Ηνωμένων Εθνών να τους βοηθήσουν, με οποιονδήποτε τρόπο, για να φθάσουν στον κοινό τους στόχο, σεβόμενοι πως το μέλλον της Κύπρου θα καθοριστεί από τους Κυπρίους, για όλους τους Κυπρίους.

Κάλεσε τα ενδιαφερόμενα μέρη και ιδιαίτερα τις εγγυήτριες δυνάμεις, Ελλάδα, Τουρκία και ΗΒ, καθώς και την ευρύτερη διεθνή κοινότητα να υποστηρίξουν τους ηγέτες στις προσπάθειές τους να ξεπεράσουν εν τέλει τη διαίρεση του νησιού.

 

 

 

 

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 08:01