search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:06
MENU CLOSE

Αρχιεπισκοπικά «Χαιρετίσματα στην Εξουσία!»…

08.11.2016 10:42
Ιερώνυμος για τις προκλήσεις της Τουρκίας: Μας ζηλεύουν - Media

 

 

Η αποπομπή του Φίλη, είναι η πλέον κραυγαλέα και αδιαμφισβήτητη απόδειξη ότι η Αριστερά ηττήθηκε κατά κράτος από την Εκκλησία και μάλιστα σ’ ένα ζήτημα ελάσσονος σημασίας. Σκεφθείτε, δηλαδή, τι θα συνέβαινε αν ετίθετο ζήτημα εκκλησιαστικής περιουσίας, μισθοδοσίας ιερέων κτλ. Η Αριστερά που κατά παράδοση πλειοδοτούσε στα λόγια  και όλες αυτές τις δεκαετίες σφυροκοπούσε και κατήγγειλε ανελέητα  με εκκωφαντικές κραυγές τα «συστημικά» κόμματα για υποταγή στην Εκκλησία, βγήκε νοκ άουτ πριν ακόμα ανέβει στο ρινγκ, να δώσει έστω έναν στημένο αγώνα…  Η κατά κράτος και προκλητικά ενοχλητική οπισθοχώρηση του πρωθυπουργού ο οποίος αναγκάστηκε να εκπαραθυρώσει τον …αριστούχο μαθητή Φίλη λόγω των θρησκευτικών του πεποιθήσεων, αποτελεί ιστορικό προηγούμενο: πλέον «δεν έχει δικαίωμα δια να ομιλεί»! 

 

Η ήττα είναι σοβαρή και βαριά και υπεβλήθη με ταπεινωτικές συνθήκες. Πριν απ’ όλα, θεμελίωσε και επιβεβαίωσε με τον πλέον τελεσίδικο τρόπο το δικαίωμα της Εκκλησίας να επεμβαίνει πραξικοπηματικά στις υποθέσεις της πολιτείας με όρους ταπεινωτικούς. Ο πρωθυπουργός διασύρθηκε από τον αγαπημένο του ακροδεξιό εταίρο, κύριο Καμμένο, ο οποίος δημοσίως και κατά τον πλέον επίσημο τρόπο προθυμοποιήθηκε να ρίξει την κυβέρνηση εάν ο Αρχιεπίσκοπος το επιθυμούσε! Η μεγαλοθυμία ωστόσο του Μακαριοτάτου που ως καλός ποιμένας ζήτησε αντί της πτώσης της κυβέρνησης την έκπτωση του «προβληματικού» Φίλη, διευθέτησε τα ζητήματα της πολιτείας με θρησκευτική επιμέλεια.

 

Φανταστείτε τώρα πως θα αντιδρούσε ο ΣΥΡΙΖΑ αν ένας υπουργός του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ  τολμούσε δημοσίως να δηλώσει ότι εάν του το ζητούσε ο Αρχιεπίσκοπος, θα έριχνε την κυβέρνηση! 

Και μιας και το έφερε η κουβέντα, ας θυμηθούμε το 2000, όταν στη χώρα μας είχε δοθεί η «μάχη των ταυτοτήτων», μια μάχη πιο ζόρικη, με πιο ζόρικους παίχτες και πιο ζόρικα διακυβεύματα. Τότε, αν θυμάμαι καλά, πρωθυπουργός της χώρας ήταν ένας τύπος που τον έλεγαν Σημίτη  κι ένας Αρχιεπίσκοπος που τον έλεγαν Χριστόδουλο. Τότε, η πολιτεία απάντησε με τον δέοντα τρόπο στο σκοταδισμό, στους ακροδεξιούς ρασοφόρους, στο ακροδεξιό κατεστημένο…  

Κύριε Φίλη, ούτε εσείς ούτε οι σύνεδροι του ΣΥΡΙΖΑ που σας υπερψήφισαν πρόσφατα πανηγυρικά, δεν έχετε καταλάβει τόσον καιρό ότι συγκυβερνάτε με ακροδεξιούς; Το δε δράμα έχει και συνέχεια γιατί ο αριστερός κύριος Φίλης που δεν σηκώνει μύγα στο ιδεολογικό σπαθί του, καλείται τώρα να υπερψηφίζει τις προτάσεις του Καμμένου, και του Τερνς Κουίκ! 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:57