search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:18
MENU CLOSE

Προσωπική στρατηγική στο ζήτημα της Εκκλησίας χρεώνει το Μαξίμου στον Φίλη

08.11.2016 15:58
Προσωπική στρατηγική στο ζήτημα της Εκκλησίας χρεώνει το Μαξίμου στον Φίλη - Media
 
Το ότι έλαβε την πρωτοβουλία να ανοίξει μέτωπο με την Εκκλησία, ακολουθώντας προσωπική στρατηγική, δείχνει να χρεώνει ο πρωθυπουργός στον τέως υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, ο οποίος χθες στην ομιλία του κατά την διάρκεια της τελετής παράδοσης στον διάδοχό του Κώστα Γαβρόγλου, άφησε ούκ ολίγες αιχμές για την απομάκρυνσή του από το υπουργείο. Ουσιαστικά την απέδωσε σε υποχώρηση του πρωθυπουργού στις πιέσεις της Εκκλησίας.
 
Την απάντηση του Μαξίμου σε όσα είπε χθες ο Νίκος Φίλης, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των κυβερνητικών συντακτών απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις. Όπως σημείωσε:
 
«Η κυβερνητική πολιτική αποφασίζεται συλλογικά από το Υπουργικό Συμβούλιο και τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα. Ο Πρωθυπουργός έχει τόσο το δικαίωμα, αλλά και κυρίως την υποχρέωση να αποφασίζει κάθε φορά τα καταλληλότερα πρόσωπα για την αποτελεσματικότερη υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής. Να κρίνει ποιος υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο και με αποτελεσματικότερο τρόπο τις συλλογικές μας αποφάσεις. Εξάλλου, το πότε, ποιος και με ποια στρατηγική θα ανοίξει και θα διαχειριστεί μέτωπα και ρήξεις, είναι επίσης προϊόν συλλογικής απόφασης».
 
Επίσης, στη σχετική αναφορά Φίλη περί «γαλαντόμου καθηγητή» που μέχρι χθες έδινε άριστα αλλά αιφνιδίως ακυρώνει μια τόσο υψηλή βαθμολογία χωρίς εξηγήσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πώς «ο Πρωθυπουργός δεν είναι δάσκαλος και κανένας υπουργός δεν είναι μαθητής. Από εκεί και πέρα, ο Πρωθυπουργός αποφασίζει με κριτήριο την αποτελεσματικότερη λειτουργία της κυβέρνησης και την ταχύτερη υλοποίηση των κυβερνητικών αποφάσεων, οι οποίες είναι συλλογικές».
 
Ειδικά σε ό,τι αφορά την αιχμή περί πιέσεων της Εκκλησίας και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου το Μαξίμου δια του κυβερνητικού εκπροσώπου απαντά ότι «στις αποφάσεις του Πρωθυπουργού δεν βαραίνουν πιέσεις από θεσμικούς ή από εξωθεσμικούς παράγοντες, αλλά μόνο η αποτελεσματικότερη λειτουργία της κυβέρνησης».
 
Υπενθυμίζεται ότι στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του ο Νίκος Φίλης πέρα από την ευθεία αναφορά στο πρόσωπο του πρωθυπουργού  όπου ως δάσκαλος τον αξιολόγησε με άριστα αλλά στη συνέχεια τον έκρινε «μη προβιβάσιμο» χωρίς εξηγήσεις σημείωσε τα εξής:
 
«Οργανώθηκε και εκτελέστηκε ένα συμβόλαιο πολιτικού θανάτου σε βάρος μου στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ με τη γνωστή σε όλους συνέντευξη του κυρίου Ιερώνυμου στον δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά. Εκεί ζητήθηκε από τον πρωθυπουργό της χώρας εν όψει του ανασχηματισμού η καθαίρεση του «προβληματικού» υπουργού Παιδείας».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:17